Woontrends 2021: Natuurlijke stijl

Woontrends 2021: Natuurlijke stijl

Het is bijna januari en dus schieten de nieuwe woontrends voor 2021 als paddenstoelen uit de grond. Een materiaal dat de laatste jaren een enorme opmars heeft gemaakt en goed past binnen de trends van 2021 is bamboe. Bamboe is al langere tijd in trek geweest voor een botanisch of natuurlijk interieur, maar voor 2021 gaat bamboe verder.

Bamboe is een veelzijdig materiaal. Vrijwel alles kan gemaakt worden van bamboe, van medicijnen tot biobrandstof en van eetbare bamboescheuten en kleding tot bouwmateriaal. Er bestaan meer dan 50.000 producten gemaakt van bamboe. De vraag naar bamboe wordt wereldwijd steeds groter omdat de trend de laatste jaren steeds meer naar duurzaam en natuurlijk gaat. Toch is bamboe niet voor een gat te vangen, want naast de natuurlijke woonstijlen zoals Scandinavisch en botanisch past bamboe door zijn verschillende vormen en mogelijkheden in elke woonstijl. Bamboe kan als een moderne schutting sfeer en natuurlijk karakter geven, maar ook prachtig verwerkt worden als keukenblad.

Naast dat bamboe makkelijk en veelzijdig is, is het ook goed voor het milieu. Bamboe is een onuitputtende grassoort die vijf keer sneller gekapt kan worden dan bomen. Ook neemt bamboe 35% meer CO2 op dan hout. Al vanwege deze statistieken in combinatie met de steeds grotere vraag naar duurzaamheid is bamboe een grote hit. Toch gaat voor 2021 de vraag naar bamboe verder dan zijn duurzaam en veelzijdigheid.

Zoals gezegd wordt duurzaamheid steeds belangrijker in de wereld, en ook in de interieur-industrie komen duurzaamheid en design steeds vaker samen. Dit is merkbaar in het gebruik van gerecyclede materialen, maar ook steeds meer oog voor milieu neutrale bouwmaterialen zoals bamboe. Voor 2021 is dan ook de grootste woontrend een natuurlijke uitstraling. Deze trend zie je terug in de steeds populairdere Scandinavische stijl, waarin hout, droogbloemen en neutrale kleuren de hoofdrol spelen. Verder is merkbaar dat in de stoere industriële stijl ook steeds meer gebruik wordt gemaakt van bamboe als kleine toevoeging. Het is dan ook te verwachten dat in 2021 steeds meer bamboe  binnen- en buitenshuis in het interieur en design terug zal keren. Met deze natuurlijke elementen krijgt je huis de sfeer en warmte waar we precies in 2021 behoefte aan hebben.

In een groene toekomst investeren? Koop carbon removal credits en help de aarde te herstellen!