INVESTEER IN EEN GROENE TOEKOMST MET

Carbon Removal Credits

Bamboo Import biedt in samenwerking met Bamboologic niet alleen de mogelijkheid om bij te dragen aan de groeiende vraag naar
duurzame bamboe, maar ook om te investeren in carbon removal credits. Door te
investeren in carbon removal credits via Bamboo Import, kunnen individuen en
bedrijven actief bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het tegengaan van klimaatverandering.

Ondersteun de boeren en help het milieu door te investeren in Carbon Removal Credits. Hieronder vind je een overzicht van 7 bamboe projecten waarmee je direct bijdraagt aan een groenere toekomst.

Investeren in Carbon Removal Credits - Een spannende reis naar een duurzame toekomst

Bamboe staat bekend als een krachtige koolstof absorberende plant, die tijdens zijn groeicyclus aanzienlijke hoeveelheden CO2 uit de atmosfeer opneemt en opslaat. Door bamboe te laten groeien en te oogsten op een uurzame manier, kunnen we niet alleen hernieuwbare materialen produceren, maar ook helpen om CO2 uit de atmosfeer te verwijderen. Investeringen in carbon removal credits via Bamboo Import en Bamboologic stellen investeerders in staat om een directe impact te maken op het milieu. Door bij te dragen aan de financiering van bamboeteeltprojecten en andere initiatieven voor klimaatbeheersing, kunnen investeerders helpen om de wereldwijde CO2-uitstoot te verminderen en biedt het ook een duurzaam financieel rendement. 

Wat zijn Carbon Removal Credits nu precies?

Carbon Removal Credits, ook bekend als koolstofcertificaten, Carbon Credits,Carbon Offsets, of Voluntary Emission Reductions (VERs), zijn verhandelbare certificaten die de verifieerbare en meetbare CO2-compensatie van officiële klimaatbescherming projecten vertegenwoordigen. Deze projecten zijn gericht op het verminderen, verwijderen of voorkomen van de uitstoot van broeikasgassen en dragen vaak bij aan positieve ontwikkelingen zoals het creëren van zin volle werkgelegenheid, het bevorderen van biodiversiteit, het beschermen van ecosystemen, of het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen. De waarde van CarbonCredits, die varieert van 4 tot 300 euro per stuk, wordt vastgesteld door onafhankelijke partijen en ze worden pas gecreëerd nadat er 1000 kg CO2 is verminderd, verwijderd of voorkomen. Zodra een organisatie of individu een CO2-credit heeft aangeschaft, wordt deze permanent afgeboekt, zodat deze niet opnieuw kan worden gebruikt.

Toon leiderschap in een duurzame economie en word Supercharger

In een wereld waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, ontstaan nieuwe manieren van denken en doen. Bedrijven en leiders die verder durven te kijken dan de traditionele methoden van compensatie, zijn de pioniers van deze beweging. Dit zijn de "duurzame superchargers": visionairs die niet alleen streven naar een beter milieu, maar ook anderen inspireren om hetzelfde te doen.

De duurzame supercharger begrijpt dat de klimaatcrisis een collectieve inspanning vereist. Ze zijn niet tevreden met het voldoen aan de minimale eisen voor milieuvriendelijkheid, maar willen daadwerkelijk een verschil maken. Ze zien kansen in uitdagingen en zijn bereid om risico's te nemen om een positieve impact te creëren. Voor deze leiders is duurzaamheid niet alleen een modewoord, maar een manier van leven en zakendoen.

Bij Bamboo Import geloven we dat het kopen van Carbon Removal Credits een essentieel onderdeel is van deze nieuwe aanpak. Het gaat niet langer alleen om het compenseren van uitstoot, maar om het daadwerkelijk verwijderen van koolstof uit de atmosfeer. Dit is wat de duurzame supercharger onderscheidt van de rest: een diepgaande inzet om de wereld beter te maken door innovatieve oplossingen te omarmen.

Als jij jezelf herkent in dit verhaal, dan ben jij een duurzame supercharger. Je bent klaar om de gouden standaard te doorbreken en te laten zien dat duurzaam ondernemen niet alleen mogelijk is, maar ook essentieel voor een betere toekomst. Samen kunnen we de wereld veranderen.

Oncra certificeringen

Oncra is een onafhankelijke certificerings organisatie die verantwoordelijk is voor het evalueren, validerenen certificeren van projecten die carbon removal credits genereren. De rol van Oncra is van vitaal belang, omdat ze de integriteit en transparantie van deze projecten garanderen, waardoor het vertrouwen in carbon removal credits wordt vergroot.

Certificeringsproces

Het certificeringsproces van Oncra omvat verschillende fasen:

Registratie en Voorbereiding: 

Projecten die carbon removal credits willen genereren, moeten zich eerst bij Oncra registreren en een uitgebreide documentatie over hun lannen en methodologieën indienen.

Validatie: 

Oncra voert een grondige beoordeling uit om ervoor te zorgen dat het project voldoet aan strikte normen en best practices voor koolstofverwijdering. Dit omvat technische beoordelingen, milieu-impactstudies en evaluaties van de haalbaarheid van het project.

Monitoring en Verificatie: 

Na validatie blijft Oncra het project monitoren om de voortdurende effectiviteit
en duurzaamheid van de koolstofverwijdering te garanderen. Dit kan ook
regelmatige audits en rapportages omvatten.

Certificering: 

Als het project aan alle vereisten voldoet, ontvangt het een Oncra-certificering, wat betekent dat de gegenereerde carbon removal credits betrouwbaar en
geloofwaardig zijn.