26x Bamboe Schutting Ideeën voor Tuin, Terras of Balkon

26x Bamboe Schutting Ideeën voor Tuin, Terras of Balkon

Donkere Bamboe Schuifdeur als Tuinafscheiding Lezen 26x Bamboe Schutting Ideeën voor Tuin, Terras of Balkon 6 minuten Volgende Woontrends 2021: Natuurlijke stijl

Een bamboe afscheiding geeft je tuin, terras of balkon een gezellige en warme uitstraling. Met deze 26 bamboe schutting ideeën laten we je dan ook graag zien wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Bamboe schuttingen zijn verkrijgbaar als rollen of als vaste panelen. Bamboe matten zijn het meest geschikt voor het bekleden van een bestaande wand, schutting of Gaaspaneel. Bamboe schermen worden best gebruikt als vrijstaande schutting of afscheiding om zo meer privacy te creëren tussen twee tuinen.

Om een betonschutting wat meer leven en een natuurlijke uitstraling te geven heeft de klant ervoor gekozen om de uitsparingen in de muur op te vullen met losse bamboe stokken. Bamboe combineren met andere materialen resulteert in een zeer unieke en moderne look. De bamboe stokken zijn in dit geval gebeitst met Bamboe Protector. Een transparante beits die de duurzaamheid van de bamboe schutting verbetert en vergrijzing tegen gaat.

Deze Japanse tuin maakt gebruik van donkere bamboe rollen en losse bamboepalen. De zwarte bamboematten zijn tegen een scheidingsmuur vastgeschroefd en aan de bovenkant afgewerkt met een zinken dakrand om de duurzaamheid van de donkere bamboe schutting te maximaliseren. Ook de losse bamboepalen zijn aan de bovenkant afgedekt om te vermijden dat er regen en vuil in de bamboepalen zou blijven zitten.

Bamboe is ook zeer populair op het balkon. Bamboe rollen van 1 meter hoog bij 2,5 meter breed zijn uitermate geschikt als bamboe balkonscherm en makkelijk vast te maken met metalen binddraadjes. Een bamboe balkonafscheiding biedt privacy en zorgt voor een gezellige sfeer.

Op een terras hebben de bewoners een lelijke betonnen muur bekleed met bamboe matten en zo omgetoverd tot een zonnige en tropische zithoek. Omdat de bamboestengels in de rollen verbonden zijn met gegalvaniseerde staaldraad is het plaatsen van een bamboe schutting op rol zeer snel en eenvoudig.

Wat vroeger een doorzichtig gaasscherm was is nu een prachtige zwarte schutting geworden met weinig doorkijk. Een van de voordelen van bamboematten op rol is dat je ze makkelijk in allerlei hoeken of vormen kan plaatsen. Gebruik hierbij tie wraps of binddraadjes om de bamboe rol vast te maken aan het Gaaspaneel.

Met een fotoprint op doek is het heerlijk wegdromen van je favoriete bestemming op je terras. Het doek zit in een frame dat gemaakt is van dikke Chinese bamboe palen waarvan de hoeken zijn afgewerkt met manilla touw. De zijkanten van de schutting zijn bekleed met gespleten bamboematten op rol.

Wil je graag iets anders dan een gewone standaard houten schutting? Dan zijn bamboe matten een uitstekende oplossing om je houten schuttingdelen om te vormen tot een stukje tropisch paradijs.

Zwarte bamboe schutting panelen uit Indonesië zijn robuust en indrukwekkend als afscheiding in de tuin. Je kunt ook enkele bamboepalen van een standaard Bamboe Schutting Giant Donker inkorten om zo een speels karakter te geven aan de dikke bamboe schutting. 

Dikke bamboe schutting schermen hebben minimale doorkijk en zorgen voor de meeste privacy in de tuin. Ze zijn eenvoudig aan elkaar te bevestigen door middel van hardhouten tuinpalen en speciale RVS klemmen. Deze Indonesische bamboe tuinschermen zijn standaard beschikbaar op zowel 120, 180 als 200 cm hoogte.

Door de combinatie van beton, metaal en bamboe is deze lage bamboe schutting als erfafscheiding zeer geslaagd. De lichte kleuren contrasteren mooi bij de zwarte bamboeschermen, en de zinken afdekplaat bovenop de bamboe zorgt ervoor dat de levensduur van de schutting aanzienlijk verbeterd. Uit ervaring hebben we geleerd dat bamboe schuttingen die aan boven- en onderkant niet in permanent contact komen met vocht veel langer meegaan dan bamboe schuttingen zonder bescherming.

Voor een Japanse visvijver met koi karpers is een bamboe schutting eigenlijk een must. De rust en natuurlijke sfeer die bamboe uitstraalt is onmiskenbaar verbonden met het Verre Oosten. Een bamboe schutting op rol is goedkoop maar daarom zeker niet minder mooi. Bevestigd tegen een gaas schutting en afgewerkt met enkele kleurrijke banners kun je zoals een prachtig en modern eindresultaat krijgen.

Donkere bamboe schermen zijn gemaakt van natuurlijk zwarte (donkerbruine) bamboestokken. Omdat de stokken niet geschilderd zijn, verschillen ze onderling van kleur, de ene wat donkerder dan de andere. Dit geeft tevens een heel natuurlijke uitstraling in je tuin, of op je terras of balkon.

Je kunt je schutting ook afwerken met halve bamboepalen. Omdat er reeds een schutting met houten tuinpalen stond, heeft de klant ervoor gekozen om de tuinpalen af te dekken met gehalveerde bamboepalen.

Een robuuste zwarte bamboe schutting in de tuin is altijd een blikvanger, maar bevestig er nog enkele mooie lichtpunten aan vast en je hebt werkelijk een unieke bamboe afscheiding waar velen jaloers op zullen zijn.

Bij een Bamboe Pergola past natuurlijk ook een volledig tuinafscheiding van bamboe matten. Je kunt ook de plantenbak afwerken met Bamboe Borders. In sommige gevallen hoeft een bamboe schutting helemaal niet hoog te zijn. Woon je naast een gracht of bos dan kies je misschien liever voor een laag bamboe privacy scherm waarbij je ook van het uitzicht kan blijven genieten. Een bamboe schutting hoeft niet altijd met vaste bamboe panelen of rollen gemaakt te worden. Ook met losse bamboepalen kan je een afscheiding maken. Als je ervoor kiest om bamboepalen in de grond te graven adviseren wij wel om dat gedeelte van de bamboepalen in te smeren met Bamboo Ground Protector.

Bamboe die in direct contact staat met de grond gaat sneller rotten. Een bamboe schutting in frame is daarom een uitstekende oplossing om de duurzaamheid en levensduur van bamboe te verhogen. In bovenstaand voorbeeld is het opgelost met een houten montageset. Het vurenhouten frame is daarna in een donkere beits gezet om een mooi contrast te creëren met de natuurlijke bamboe.

Snel en goedkoop een tuin- of terrasmuur bekleden? Dan is een gespleten bamboe schutting waarschijnlijk de beste keuze. Ook voor tijdelijke schuttingen is dit een populair alternatief. Gespleten Bamboe Matten zijn heel licht van gewicht en zijn verpakt in handige draagtassen. Het vastzetten van een gespleten bamboemat op rol is heel makkelijk met behulp van binddraadjes of speciale bevestigingsschroeven.

Ook geïnteresseerd in een prachtige bamboe schutting voor je tuin, terras of balkon? Bestel dan nu direct via onze webshop.