Bamboe Gevelbekleding voor Parkeergarage in Amsterdam

Bamboe Gevelbekleding voor Parkeergarage in Amsterdam

Bamboe Gevelbekleding parkeergarage in Den Haag Lezen Bamboe Gevelbekleding voor Parkeergarage in Amsterdam 2 minuten Volgende Luxe Bamboe Tenten van Mocadazu

Unieke bamboe gevel voor de parkeergarage van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Medisch Centrum Slotervaart en Sanquin Bloedbank in Amsterdam.

De indrukwekkende bamboe parkeergarage aan het Slotervaart Medisch Centrum in Amsterdam is de tweede in zijn soort, maar de grootste die we tot nu toe hebben gebouwd. De parkeergarage heeft in totaal 5 verdiepingen, een totale oppervlakte van 3.200 m2 en biedt momenteel parkeerplaats voor bijna 1.200 auto’s.

In samenwerking met Ballast Nedam Parking zal het project de komende jaren verder worden uitgebreid met soortgelijke parkeergarages. Guadua bamboepalen zijn wederom gebruikt als gevelbekleding, net zoals in Den Haag.

Architectenbureau de Jong Gortemaker Algra is verantwoordelijk voor het ontwerp van de bamboe gevelbekleding voor de parkeergarage in Amsterdam. Door de waaiervormige positionering van de bamboepalen is een dynamische uitstraling gecreëerd, zo lijkt de gevel de ene keer transparant en de andere keer gesloten, afhankelijk vanuit welke hoek je het bekijkt.

De begane grond en de eerste verdieping van de parkeergarage werden niet bekleed met bamboepalen om zo een zwevend effect te simuleren en te vermijden dat het gebouw een groot massief blok zou worden. In plaats daarvan werd er gekozen voor levende bamboe planten die voor een groene oase moeten zorgen in een stad die doorgaans gedomineerd wordt door betonnen gebouwen.