Luxe Bamboe Tenten van Mocadazu

Luxe Bamboe Tenten van Mocadazu

Deze semi-permanente bamboe bungalowtent is speciaal ontworpen voor luxueuze toeristische locaties zoals hotels, resorts of beschermde natuurgebieden. De combinatie van bamboe met canvas biedt een geweldige oplossing voor alternatieve vakantieparken overal ter wereld.Maquette van de bamboe bungalowtent

Bamboe tenten hebben een lage impact op het milieu en worden op platforms geplaatst om contact met de natuur onder de tenten te minimaliseren. Het ontwerp van de bamboe tenten is flexibel en gemakkelijk aan te passen zodat het bij elke omgeving past. Ze kunnen geplaatst worden op afgelegen stranden tot diep in de jungle, drijvend op het water of hoog boven de grond op een platform.

Het idee achter de luxe bamboe bungalowtenten is om een ultieme eco-vriendelijke droomvakantie voor toeristen over de hele wereld aan te bieden, en tegelijkertijd inkomsten te genereren voor natuurgebieden, zodat zij het onderhoud en de eventuele uitbreiding van beschermde natuurgebieden kunnen financieren.

Uitzoeken van de Guadua bamboe palen in onze loods

Mocadazu is de architectuur studio die verantwoordelijk is voor het ontwerp en uitvoering van deze innovatieve bamboe tenten. Architect Bouwe Besseling en industrieel ontwerpster Anna Raetsen lanceerden het bedrijf in 2013 met als doel een merk op de markt te brengen dat steeds de hoogste kwaliteit nastreeft.

Bouw van de eerste bamboe bungalowtent

Afgezien van de Zuid-Amerikaanse Guadua bamboe tentstokken, wordt speciale waterdichte stof van Serge Ferrari gebruikt voor de daken en de muren van de bamboe bungalowtenten. Dit canvas is een van de beste op de markt en heeft een lange levensduur. Het is gemaakt polyestergaren dat met een PVC-laag behandeld is.

Het canvas is 100% recycleerbaar als gevolg van het Texyloop systeem dat alle reststukken verzameld. Het garen wordt vervolgens gescheiden van de coating en de materialen worden hergebruikt in nieuwe stoffen.

 

Modellen en Uitvoeringen

In deze luxe bamboe tenten kan je optimaal van de natuur genieten. Ze bieden bescherming tegen zon en regen en kunnen voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt, zoals strandtenten, yoga ruimtes, constructies voor hangmatten, enz. Uiteraard kan elke tent speciaal ontworpen worden om perfect te voldoen aan al uw wensen.

De luxe bamboe safaritenten bieden een prachtige accommodatie voor koppels of gezinnen tot 6 personen en voldoen aan alle eisen die nodig zijn voor een luxe vakantie op de camping. De voor- en zijkanten van de tent kunnen volledig worden geopend, zodat je een prachtig panoramisch uitzicht hebt op de omgeving.

De tenten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen makkelijk uitgebreid worden. Extra buitenruimte kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor een openlucht keuken of om een eettafel met stoelen te plaatsen.

Een 6 persoons tent kan worden voorzien van een badkamer, een slaapkamer met tweepersoonsbed en een aparte slaapkamer met twee eenpersoonsbedden of een stapelbed.

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

Ontvang als eerste informatie over onze nieuwste producten en exclusieve aanbiedingen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van duurzaamheid en bamboe.