Donkere Bamboe Schuifdeur als Tuinafscheiding

Donkere Bamboe Schuifdeur als Tuinafscheiding

Een klant van ons had al een tijdje met het idee om een unieke bamboe tuinafscheiding met schuifdeur te bouwen bij de ingang van zijn woning. Hij had zijn oog laten vallen op onze zwarte bamboe tuinschermen uit de Giant collectie en vroeg ons of het mogelijk was er een bijpassende schuifdeur voor te maken. Een van de vereisten was, dat de bamboe schuifdeur aan een railsysteem moest hangen zodat die over een kiezelpad kon "zweven".

Zo gezegd zo gedaan, en na wat reken- en tekenwerk zijn we meteen aan de slag gegaan met het bouwen van een bruin gebeitst vurenhouten frame waarin het zwarte bamboe tuinscherm vastgemaakt kon worden. De hoeken van het houten frame werden verstevigd met metalen stoelhoeken.

Enkele weken later kregen we de foto's doorgestuurd van het eindresultaat, en het moet gezegd, de bamboe schutting met schuifdeur ziet er geweldig uit!

"Onze schuifdeur in de bamboe schutting voor het huis voldoet perfect aan de verwachtingen en heeft al menig voorbijganger doen stilstaan!" - Marco

Voor het plaatsen van de bamboe schutting werden hardhouten tuinpalen en RVS montagesets gebruikt, die later werden afgedekt met gehalveerde zwarte bamboepalen. Ook het plantenperk in de tuin kreeg een donkere bamboe boord.