Bamboe Badkamer: Natuurlijk en veelzijdig

Bamboe Badkamer: Natuurlijk en veelzijdig

Houd jij van natuurlijke materialen? Met een bamboe badkamer zorg je pas echt voor een ontspannen en relaxte sfeer. Of je jouw badkamer volledig verbouwt of slechts enkele aanpassingen doet: de materialen die je kiest hebben een grote invloed op de uitstraling. Ga je voor sterk en functioneel of toch voor stijlvol en duurzaam? Kies allebei! Een betaalbare optie die al deze functies bezit, is namelijk bamboe. Bamboe heeft waardevolle unieke eigenschappen en voordelen. In deze blog bieden wij inspiratie voor het maken van moderne bamboe badkamers.

Bamboe heeft een kenmerkende natuurlijke uitstraling die perfect past bij een echte wellness beleving in de badkamer. Alsof je een beetje jungle in je douche haalt. Hoe komen de bamboe planken aan hun looks? De bamboestammen worden tot rechte strips gezaagd en vervolgens horizontaal of verticaal verlijmd in verschillende lagen. Die verschillende lagen geven de platen een unieke uitstraling, doordat ze bestaan uit lange, smalle stroken waarin de bamboeknopen vaak nog zichtbaar zijn. Dat zorgt weer voor een natuurlijk en eigentijds patroon met een natuurlijk gevoel.

Of je nu gaat voor basic en puur, landelijk, modern of industrieel: bamboe komt in allerlei woonstijlen goed tot zijn recht. Omdat bamboe een natuurproduct is, combineer je het gemakkelijk met andere materialen. Denk hierbij aan strak roestvrijstaal, elegant glas, stoer beton of luxe marmer. De bruine natureltinten passen bij een divers kleurenpalet, zoals zwart of wit, pasteltinten of juist een fellere trendkleur. Zo creëer je precies de look die jij wilt.

Creëer een unieke badkamer met bamboe

Bamboe wordt al op 1001 verschillende manieren toegepast. Daarnaast is bamboe goed te verwerken in diverse badkamermeubels. Ga je voor een badkamerkast, een upgrade van je wastafelblad of juist voor een volledige badkamerwand? Met het gebruik van bamboe geef je de badkamer een stijlvolle, warme uitstraling. Pak je het wat subtieler aan? Kies dan voor trendy accessoires zoals een badkamerrek of een bamboe rolgordijn voor een bescheiden, maar wel impactvolle upgrade van je badkamer.

Luxe, warm en ontspannen: stijlvol met bamboe

Naast een stijlvolle look is gebruiksgemak natuurlijk ook belangrijk. Het is fijn als een badkamer makkelijk schoon te maken is, goed tegen vocht kan en lange tijd mee gaat. Bamboe heeft de natuurlijke houtlook en is sterker dan de meeste hardhoutsoorten. Omdat de Bamboe Platen bestaan uit individuele strips, vertonen ze daarbij minder werking (krimp en zwel) dan massief hout. Door de unieke opbouw van de bamboe strips, zijn de platen enorm stabiel en zien ze er ook nog mooi uit.

Aan de slag met badkamermeubels

Loop je al over van de badkamer ideeën en hoe je bamboe hierin gaat toepassen? Of maak je badkamers in opdracht en wil je een unieke, moderne badkamer aanbieden? Wij helpen je graag bij de realisatie hiervan. Onze bamboe platen zijn geschikt als meubelplaat voor het zelf upgraden van verschillende badkamermeubels. We hebben de juiste tools in huis om de platen op maat te zagen. Zo maken we bijvoorbeeld wandpanelen, een wastafelblad of een badkamermeubel op maat.

Bamboe in de badkamer:

  • Kan goed tegen vocht en rot niet.
  • Is supersterk en kan tegen een stootje.
  • Vergt weinig onderhoud: bamboe is heel gemakkelijk schoon te maken.
  • Blijft jarenlang mooi. Nadat het behandeld is, gaat het zelfs zo'n vijftig jaar mee!

    A-kwaliteit bamboe van Bamboo Import

    Bamboe is uitgegroeid tot een van de belangrijkste alternatieven voor tropisch hardhout. De stammen groeien gemiddeld 25 cm per dag en bereiken hun maximale hoogte na ongeveer een half jaar. Na zo'n vijf jaar zijn de stammen volwassen - de bamboe is dan 'verhout' - en worden ze geoogst. Na het oogsten ontstaan er nieuwe bamboe scheuten. De plant hoeft dus niet opnieuw aangeplant te worden. Duurzaam en sterk.

    Koop je bamboe voor de badkamer bij Bamboo Import, dan ben je verzekerd van A-kwaliteit materiaal. We kopen de bamboe direct in bij de bron en werken samen met vaste partners. Dit garandeert de beste prijs en kwaliteit. We leveren onze bamboe interieurplaten onbehandeld. Gebruik Bamboe Topcoat om bamboe te beschermen tegen vocht, slijtage, vlekken en verkleuring. Onze Bamboe Platen zijn niet alleen ijzersterk, want door de unieke tekening van elke plaat zien ze er ook geweldig uit. Zo creëer je een moderne look in jouw badkamer.

    Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

    Ontvang als eerste informatie over onze nieuwste producten en exclusieve aanbiedingen.

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van duurzaamheid en bamboe.