Bamboe Keuken Inspiratie: Kies voor Duurzaam en Modern

Bamboe Keuken Inspiratie: Kies voor Duurzaam en Modern

Hoe bouw je een bamboe prieel? Lezen Bamboe Keuken Inspiratie: Kies voor Duurzaam en Modern 4 minuten Volgende Terras Aanleggen - Bamboe Vlonder Maken

Ga je een keuken renoveren of vervangen, en vind je naast stijl en gemak ook duurzaamheid belangrijk? Overweeg dan een bamboe keuken. Wij geven je graag keuken inspiratie, want met bamboe realiseer je droomkeukens! Lees meer in deze blog.

Bamboe is een supersterk materiaal dat razendsnel groeit. Bamboe stammen groeien - afhankelijk van de soort - gemiddeld 5 tot 100 cm per dag. Al na ongeveer 5 jaar is bamboe klaar voor de oogst; het is dan harder dan eikenhout en sommige soorten tropisch hardhout, die minstens 100 jaar moeten groeien. Uit de bestaande wortels van de bamboe groeien vervolgens vanzelf weer nieuwe scheuten. Niet voor niets is deze veelzijdige grondstof sterk in opkomst in verschillende (duurzame) toepassingen. Van superzachte T-shirts, duurzaam toiletpapier en tandenborstels tot ijzersterke planken en palen voor de bouw van moderne keukens.

Van plant naar keuken

Uit de (ronde) bamboestammen worden rechte strips gezaagd, die - na bewerking - horizontaal of verticaal verlijmd worden in diverse lagen. Hoe meer lagen, hoe steviger en stabieler het plaatmateriaal. Die verschillende lagen zorgen ook voor een unieke uitstraling van de planken of platen, zowel aan de zichtzijde als aan de zijkanten.

Keuken ideeën: bamboe is makkelijk te matchen

Van de frontjes van de keukenkastjes tot het aanrechtblad: met bamboe krijgt een keuken een elegante, natuurlijke uitstraling. Ga je in het ontwerp all the way, door al het keukenmeubilair uit bamboe te vervaardigen? Of pak je het wat subtieler aan, door verfijnde details van bamboe in het design van een moderne keuken toe te passen? Bamboe is een allemansvriend. Combineer de natureltinten van de bamboe bijvoorbeeld met tijdloos wit, stijlvol zwart, strak rvs, stoere stenen of hippe trendkleuren en pasteltinten.

Een duurzame keuken met bamboe

Voor de echte keukenprins of -prinses is het gebruiksgemak van een nieuwe keuken vanzelfsprekend belangrijk. In moderne keukens is het gebruik van bamboe ideaal; het materiaal is namelijk super sterk en makkelijk schoon te maken. Een bamboe keuken is dus onderhoudsvriendelijk en blijft jarenlang mooi. 

Geef vorm aan je eigen idee

Heb je een uniek idee of ontwerp voor jouw bamboe droomkeuken, en wil je daar zelf mee aan de slag? Of bouw je keukens in opdracht? Wij helpen je graag om jouw plannen te realiseren. Zo kunnen wij bijvoorbeeld ook bamboe op maat laten zagen. 

We leveren al onze bamboe interieurplaten onbehandeld, zodat je ze naar smaak kunt afwerken of behandelen. Met onze speciaal ontwikkelde Bamboo Topcoat creëer je een natuurlijke uitstraling, bescherming en afwerking. Liever een donkerdere uitstraling? Dan kan je bamboe ook Bamboo Topcoat Caramel gebruiken.

Bamboe in de keuken:

  • Geeft de ruimte een warme, natuurlijke uitstraling;
  • Kan tegen een stootje: het materiaal is sterker dan de meeste houtsoorten;
  • Is milieuvriendelijker dan kunststof;
  • Vergt weinig onderhoud;
  • Combineert goed met andere materialen, voor een eindeloze bron keukeninspiratie.

Met bamboe kan je - als particulier of keukenbouwer - alle kanten op voor een leuk, exclusief en betaalbaar resultaat.

Bamboe in de keuken

Wil je een keuken of eetkamer renoveren of een kleine 'facelift' geven? Dan zijn de bamboe platen van Bamboo Import multi-inzetbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie bamboe planken of schappen voor kookboeken of keukenaccessoires? Een strak nieuw blad voor de eettafel? Een trendy ombouw voor een bar of keukeneiland? Zelfs een moderne vensterbank of kozijnen van bamboe behoren tot de mogelijkheden. 

Bamboe platen van Bamboo Import

Koop je bamboe platen bij Bamboo Import, dan mag je rekenen op materiaal van de hoogste kwaliteit. Wij werken voor keukens met Moso reuzenbamboe uit China. De bamboe platen zijn niet alleen ijzersterk, ze zien er ook geweldig uit. Iedere plaat heeft een unieke tekening, wat zorgt voor een prachtige moderne look. Omdat wij direct inkopen bij de bron en samenwerken met vaste partners kan je steeds rekenen op de beste prijs en kwaliteit.