6x DIY inspiratie decoratie tak Java

6x DIY inspiratie decoratie tak Java

DIY - Zelf Bamboe vogelhuisje maken Lezen 6x DIY inspiratie decoratie tak Java 4 minuten Volgende DIY Bamboe Kledingrek

Door gebruik te maken van natuurlijke elementen kun je meer rust in je interieur brengen. Je ziet veel houten decoratie takken en stokken, maar dat kan natuurlijk ook met bamboe. Als je graag de natuur in huis haalt, kun je dus gebruik maken onze decoratiestok. We verkopen een decoratie tak van Java bamboe. Deze heeft een lichte buiging en loopt taps toe. De nodes zijn gladgeschuurd, dus hij is perfect voor decoratie doeleindes. Er zijn vele manieren om deze decoratiestok te gebruiken. Laat je inspireren in deze blog en neem een kijkje op het Pinterest board. Deze is speciaal voor deze blog samengesteld!

1. Decoratiestok voor foto's

Er zijn dus veel manieren om meer natuurlijke elementen in je huis te brengen. Dit kan al heel gemakkelijk door heel simpel de Java decoratiestok door de helft te zagen en deze te gebruiken als basis om foto's aan te hangen. Boor in de uiteindes een gat en haal hier een touwtje doorheen. Je kunt dit bijvoorbeeld mooi doen met ons zwarte Palm Touw dat het donkerbruine Java mooi accentueert. Vervolgens maak je om de 10 cm een touwtje vast met een lengte van ongeveer 50 centimeter. Deze laat je gewoon hangen. Hier kun je dan foto's aan vastmaken met een knijpertje. Als je een stapje verder gaat, kun je aan de onderkant de andere helft van de stok vastmaken.

2. Verlichtingsbalk
Je hebt hem vast al eens voorbij zien komen op onze socials: de bamboestokken met de hangende lampen. Dit is een gemakkelijke en stijlvolle manier van verlichten. Je ziet ze veel met de hangende peertjes, maar met het oog op de kerst is het ook heel leuk om deze met een lichtslinger te omwikkelen. Op Pinterest zagen wij ook mensen waar ze er bakjes met kaarsen aan hadden gehangen. Laat je creativiteit stralen bij deze mooie (eettafel) verlichting.

3. Bamboe Kapstok
De decoratie tak is bijvoorbeeld ook perfect voor: een kapstok! Een mooie plek om je bijzondere kledingstukken te laten zien. Je loopt er met deze bamboestok niet tegen aan dat de hangers steeds vastlopen op de nodes omdat de decoratietak compleet glad is. Er zit echter wel een lichte curve aan het uiteinde, dus we raden wel aan om hem iets korter te zagen. Met een touwtje kun je hem dan zo aan het plafond hangen. De decoratietak kan je eventueel ook allemaal schroefhaakjes geven. Dan kun je curve behouden en heeft je decoratie tak echt een natuurlijke look.


4. Bamboe staande lamp

Deze DIY is wel iets lastiger en meer voor de gevorderde klussers onder ons. Bovenop kun je een losse lampenkap monteren. Je kunt vervolgens gemakkelijk een snoer door de bamboe halen. Aan de onderkant maak je de bamboe vast op een voetplaatje. 


5. Decoratie takken in pot
Het is zeker niet ongewoon om wat decoratietakken in een sierpot te zetten in bijvoorbeeld je woonkamer. Hier kunnen groene elementen bij zitten, of gewoon de stokken zelf. Het geeft kleur en mooie natuurlijke invloeden voor de kamer.

6. Kamerscheiding met decoratie tak
Als je nummer 5 nog een stapje verder wilt nemen, kun je ervoor kiezen om een kamerscheiding te maken. Door een langwerpige bak te vullen met steentjes kun je de java bamboe er rechtop inzetten en heb je zo een mooie, natuurlijke kamerafscheiding.

Als je meer inspiratie zoekt of foto's als voorbeeld: neem vooral een kijkje op onze Pinterest! Hopelijk ben je geïnspireerd door deze leuke en gemakkelijke DIY's en heb jij straks ook een mooie Java bamboestok in je interieur!