Onze rietproductie in China

Onze rietproductie in China

Wij ontvangen onze producten uit allerlei delen van de wereld. Onze rietproducten komen uit China. Hier halen wij onze rietmatten en rieten rolgordijnen vandaan. Wel vaker krijgen wij berichten van onze leveranciers waarbij ze laten zien hoe het gemaakt wordt. Nu kregen we zulke toffe beelden dat we die wel wilden delen.

Het riet wordt jaarlijks geoogst, hierbij wordt het als het ware gemaaid en kan er een nieuwe stengel groeien. Riet groeit over het algemeen maximaal tot 6 meter hoog. De gemaaide riet wordt dan gedroogd en verwerkt in de producten. Hier zie je dus het proces van het oogsten van het riet tot het samenstellen van de matten. Daarna gaat het allemaal op de boot door om vervolgens op een container te laden zodat het met zeevracht deze kant op kan komen. Zo hebben we dan uiteindelijk het product hier in Beverwijk voor je in ons magazijn liggen.

Hier kun je een video zien van de productie, via onze Instagram.

We verkopen dus verschillende rietproducten hier bij Bamboo Import. Onze rietmatten hebben we al een aantal jaar in ons assortiment, maar nieuw dit jaar zijn de rieten rolgordijnen! Een budgetvriendelijke oplossing voor schaduw en privacy.

"