Tensegrity kunst met Bamboe Palen

Tensegrity kunst met Bamboe Palen

All Along the Watchtower

Het Antepavillion heeft elk jaar kunstzinnige, experimentele projecten die meedoen met de architectonische wedstrijd. Dit jaar was het thema 'Bartizan' ofwel: middeleeuwse wachttoren. De groep 'Project Bunny Rabbit' staat deze zomer op het dak van het Antepavillion met hun creatieve blik op het concept.

Het Antepavillion zit in de Columbia Werf in Londen. Zes weken lang heeft het team van Project Bunny Rabbit gewerkt aan een tensegrity constructie gemaakt van bamboepalen en staaldraad. Het is een spraakmakend en opvallend design waarbij de constructie de wetten van zwaartekracht weet te omzeilen. Bij het concept van tensegrity gaat het om het correct afmeten van zwaartepunten en zo te spelen met de duw en trekkracht van een object. Zo komt het complete gebouw tot stand door middel van allemaal palen die in het niks lijken te zweven. Juist dit zweven geeft weer stabiliteit voor de palen. De constante spanning op de staaldraden geeft het geheel vorm. Het maakt de verschillende torens lichtgewicht en echte eyecatchers.

De keuze voor dit opvallende design geeft op deze manier ruimte voor evenementen op het dak en is opvallend genoeg dat het vanaf veraf al te zien is. Deze kunstconstructie heeft de naam "All Along the Watchtower' gekregen. De wachttoren is vernoemd naar het lied van Bob Dylan. Een waarschuwing voor de chaos die komt, met artistiek commentaar op de klimaatverandering en ecologische gevaren die dat meebrengt. De dramatiek van het gebouw reflecteert van de urgentie van deze problemen.

Dat de constructie vraagt om aandacht voor klimaatproblemen past natuurlijk erg goed bij ons als Bamboo Import. Het Co2 negatieve bamboe maakt het uitermate passend voor dergelijke uitingen. Met een duurzaam product zetten wij ons in voor de verbetering van ecologische problemen zoals de ontbossing.

In een groene toekomst investeren? Koop carbon removal credits en help de aarde te herstellen!