Onze rietproductie in China

Onze rietproductie in China

Wij ontvangen onze producten uit allerlei delen van de wereld. Onze rietproducten komen uit China. Hier halen wij onze rietmatten en rieten rolgordijnen vandaan. Wel vaker krijgen wij berichten van onze leveranciers waarbij ze laten zien hoe het gemaakt wordt. Nu kregen we zulke mooie beelden dat we die wilden delen.

Het riet wordt jaarlijks geoogst, hierbij wordt het als het ware gemaaid en kan er een nieuwe stengel groeien. Riet groeit over het algemeen maximaal tot 6 meter hoog. De gemaaide riet wordt dan gedroogd en verwerkt in de producten. Hier zie je dus het proces van het oogsten van het riet tot het samenstellen van de matten. Daarna gaat het allemaal op de boot, om vervolgens op een container te laden zodat het met zeevracht deze kant op kan komen. Zo hebben we dan uiteindelijk het product hier in ons magazijn liggen.

Hier kun je een video zien van de productie, via onze Instagram.

We verkopen dus verschillende rietproducten bij Bamboo Import. Een budgetvriendelijke oplossing voor schaduw en privacy.

"

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

Ontvang als eerste informatie over onze nieuwste producten en exclusieve aanbiedingen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van duurzaamheid en bamboe.