Imposante Bamboe Beursstand Blikvanger op Masters of LXRY

Imposante Bamboe Beursstand Blikvanger op Masters of LXRY

Bamboe Steigers voor Dutch Design Week 2016 Lezen Imposante Bamboe Beursstand Blikvanger op Masters of LXRY 2 minuten Volgende Bamboe Start-Finishboog voor Subaru Beach Battle

Voor de vijftiende editie van de Masters of LXRY in de Amsterdam RAI, voorheen de Miljonair Fair, heeft Bamboo Import een unieke zwarte bamboe beursstand mogen bouwen. Tijdens de openingsavond op 8 december 2016 waren de reacties onder de ruim 7500 aanwezige genodigden overweldigend!

Origineel ontwerp van de bamboe beursstand door Studio Robin Sluijzer

Toen we door de organisatie gevraagd werden om het ontwerp voor "The Restaurant" te gaan realiseren waren wij direct enthousiast. Voor ons bedrijf was het dan ook een uitgelezen kans om een breed publiek te laten kennis maken met onze bamboe producten. Omdat bamboe vaak geassocieerd wordt met uitsluitend decoratieve toepassingen zijn veel mensen er niet van bewust dat bamboe ook een heel sterk en veelzijdig constructiemateriaal is.

Het Bamboo Import bouwteam heeft anderhalve week lang, dag en nacht doorgewerkt aan de bouw en ontwikkeling van de stand. Hierbij werd de gehele constructie eerst voorgebouwd in onze loods te Beverwijk.

Omdat het om een uniek ontwerp ging, werden alle bamboe bouwpalen op maat gezaagd. Hiervoor werd de Indonesische natuurlijk zwarte bamboesoort Gigantochloa atroviolacea gebruikt die ook standaard in ons assortiment te koop is, en beter bekent staat als Java Donker.


De opbouw van de 18 x 14 m bamboe beursstand nam minder dan 1 dag in beslag. Met grote verwondering keken andere standbouwers regelmatig toe tijdens de snelle opbouw.

Voor het aankleden, inrichten en decoreren van de bamboe beursstand werd samengewerkt met Expo Flora en CRAVT Original.

Het resultaat mocht er zijn!

"The Restaurant' vormde een rustpunt voor de bezoekers waar ze tevens konden genieten van een goed glas wijn en een van de vele culinaire hoogstandjes die tijdens deze jubileum editie van de Masters of LXRY werden geserveerd. 

Gesitueerd naast luxe merken zoals Gassan Diamonds, Jaguar/Land Rover, Louwman Exclusive (McLaren, Lexus, Masserati, Morgan) en CRAVT Original was "The Restaurant' een van de blikvangers op de beurs.