Wat is de beste keuze: een schutting van een rieten mat of van een bamboe mat?

Wat is de beste keuze: een schutting van een rieten mat of van een bamboe mat?

Top 3 privacy fence rolls Reading Wat is de beste keuze: een schutting van een rieten mat of van een bamboe mat? 3 minutes Next Which is the best choice for me: a fence made of a reed roll or from a bamboo roll?

Een natuurlijke mat op rol is niet alleen een functioneel element in je tuin, maar kan ook bijdragen aan de esthetiek en sfeer van je buitenruimte. Bij het kiezen van de juiste mat zijn er verschillende opties om uit te kiezen, waaronder bamboe en riet. In deze blogpost gaan we dieper in op het verschil tussen een bamboe mat en een riet mat, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die perfect past bij jouw tuin. 

Rietmatten & Bamboe Matten | Natuurlijke uitstraling & duurzaam

Zowel bamboe matten als rieten matten hebben een natuurlijke uitstraling die een vleugje organische schoonheid aan je tuin kan toevoegen. Bamboe is een sterk materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid. Het groeit snel en neemt veel CO2 op. Riet daarentegen heeft een rustieke uitstraling, maar is minder duurzaam.

Privacy en geluidsisolatie

Als privacy een belangrijke factor is, kan een bamboe mat de betere keuze zijn. Wij hebben een hoop verschillende matten en privacy schermen van bamboe. Bamboe matten bieden een dichte en solide afscheiding, waardoor nieuwsgierige blikken worden buitengesloten. Daarnaast heeft bamboe ook goede geluidsisolerende eigenschappen. Rieten matten hebben een redelijke goede zichtdichtheid. Doordat het materiaal dunner is, biedt dit minder privacy. Het kan echter wel een meer open en luchtige sfeer creëren.

Weerbestendigheid en levensduur

Bamboe is over het algemeen beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, zon en wind. Het kan met hulp van onze onderhoudsmiddelen zijn kleur en stevigheid behouden, zelfs na blootstelling aan de elementen. Riet daarentegen zal na verloop van tijd vergaan en eerder verkleuren, zeker als het niet goed wordt onderhouden. Het kan gevoeliger zijn voor vocht en zal uiteindelijk eerder vervangen moeten worden.

Onderhoud en kosten

Een schutting van rieten matten kan je beschermen tegen vocht en schimmel door ze regelmatig te behandelen met Bamboo Booster. Deze olie is eenvoudig met een doek aan te brengen. Bamboe matten hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Om nog langer van jouw bamboe mat te kunnen genieten adviseren wij wel jaarlijks een nieuwe laag beschermende transparante Bamboo Protector of Bamboo Renovator met kleurpigment aan te brengen. Hierdoor kunnen de onderhoudskosten voor bamboematten en schuttingen na verloop van tijd hoger uitvallen. 

Mat van riet of bamboe kopen bij bambooimport.com 

Bij bambooimport.com begrijpen we het belang van kwaliteit en duurzaamheid. Daarom selecteren we zorgvuldig al onze materialen en werken we samen met betrouwbare producenten. Wij bieden niet alleen hoogwaardige matten en schuttingen, maar ook deskundig advies en snelle levering. 

Neem een kijkje op onze gebruiksvriendelijke website en ontdek de mogelijkheden voor uw tuin. Bij BambooImport.com streven we ernaar om uw buitenruimte te transformeren met onze prachtige bamboe- en rieten producten. Je bent van harte welkom in onze Showroom & Showtuin in Beverwijk!

In een groene toekomst investeren? Koop carbon removal credits en help de aarde te herstellen!