DIY - Zelf een bamboe palletbank maken

DIY - Zelf een bamboe palletbank maken

Tensegrity kunst met bamboepalen Leggere DIY - Zelf een bamboe palletbank maken 3 minuti Prossimo DIY - Zelf een bamboe ladder maken

Je ziet het de laatste jaren steeds vaker: de palletbank. Een palletbank is een loungebank die je gemakkelijk zelf maakt van oude pallets. Tegenwoordig zijn palletbanken zo populair dat je zelfs kant en klare palletbanken kunt kopen. Met slechts drie pallets kun je al een palletbank maken, gewoon met europallets. Hiervoor kun je nieuwe kopen, maar dat is vaak nog best prijzig. Je kunt ook gebruikte europallets kopen of gebruiken. Deze kosten vaak niet meer dan twee tientjes. Bij zo'n palletbank koop je dan vaak kant en klare palletkussens en heb je voor weinig geld een mooie bank.

Een gewone palletbank is vaak wel mooi, maar heeft geen uitgesproken design. Dit kun je gemakkelijk personaliseren door er een bamboemat op te monteren. Een bamboemat geeft daarbij ook nog meer zitcomfort dan een platte palletbank. Je kunt voor deze DIY zelf kiezen welke bamboemat je gebruikt. Wij gebruikten de budgetmat, maar je kunt ook een deluxe mat of een gewone bamboemat op rol gebruiken. We raden echter af om gebruik te maken van de halfronde en gespleten matten. Deze komt vaak niet goed uit op de palletbank omdat ze niet rond zijn. De tonkin matten en rietmatten zijn simpelweg te klein van diameter om een mooi resultaat te geven.


Benodigdheden:

· 3 pallets

· Bamboemat op rol

· Draadkrammen

· Schroeven & boormachine


Stap 1. Pallets verzamelen

Verzamel 3 pallets voor de palletbank. Wij hebben hier 3 oude europallets voor gebruikt. Deze hebben we wel even afgestoft en gerepareerd waar nodig.

Stap 2. Palletbank maken

Schroef twee van de drie palletbanken recht op elkaar. Doe dit op meerdere punten aan alle zijdes. Vervolgens schroef je de rugleuning haaks op de twee liggende pallets. Zo creëer je de basis: een palletbank.

Stap 3. Bamboemat op maat maken

Nu kies je je bamboemat op rol uit en maak je deze op maat voor jouw palletbank. Wij hebben pallets van 1.20 breed. Dit betekent dat we een mat van 1.20 hoog gebruikten. Wij pakten een budgetmat. Deze was net iets te lang aan de onderkant. Dit los je op door het ijzerdraad terug te buigen. Dan haal je gemakkelijk de overtallige palen er af en vouw je vervolgens het ijzerdraad weer strak terug.

Stap 4. Bevestigen van bamboemat

Nu rol je de bamboemat mooi over de rugleuning en zitting uit. Je kunt deze door middel van draadkrammen vastslaan aan het houten frame van de palletbank. Op de video is te zien hoe wij door middel van een schietpistool de draadkrammen vast schieten in de bank.

Stap 5. Leuk aankleden en dan: GENIETEN!

Nu kun je met leuke kussentjes de bank aankleden. Eventueel kun je ook nog een zitkussen erop leggen. Wel zit de bamboe al vele male lekkerder dan een gewone palletbank, dit is dus zeker niet noodzakelijk.

Zoals je hebt kunnen lezen is het super gemakkelijk om deze bank te maken. Daarbij kost het ook nog eens weinig geld én staat het wel super chique! Heb je ook een bamboepalletbank gemaakt? Laat ons jouw resultaten zien op social media en doe mee met onze fotowedstrijd!

"