De vele mogelijkheden van Bamboe Houtskool

De vele mogelijkheden van Bamboe Houtskool

8x DIY inspiratie decoratie tak Java Leggere De vele mogelijkheden van Bamboe Houtskool 4 minuti Prossimo 15x Met bamboe je tuin opknappen

Geactiveerd houtskool wordt gebruikt voor vele doeleinden. Zo hebben wij geactiveerd houtskool van bamboe. Het is weliswaar een grijs zakje, maar als je deze open knipt zit hij vol met bamboe houtskool snippers. Deze bamboe houtskool staat bij ons vooral als geurvreter op de website. Maar geactiveerd (bamboe)houtskool is goed voor nog veel meer dingen. Denk maar even aan het bamboe zout. Die wordt ook verrijkt doordat het in het verkoolde bamboe zit. In deze blog leggen we de 8 voornaamste gebruiken van de houtskool toe.

1. Houtskool als plantvoeding

De houtskool helpt je plant om de voedingsstoffen uit de grond op te nemen. Daarom is het goed om wat houtskool snippers door je aarde te mengen. Let op dat je niet te veel gebruikt omdat deze ook water kunnen opnemen.

2. Houtskool als geurvreter

Bamboe houtskool is perfect als geurvreter. Doordat de geactiveerde houtskool alle microdeeltjes aantrekt, haal hij in no-time de nare geurtjes uit de lucht. Hierdoor is het bijvoorbeeld perfect voor in het toilet.

3. Bamboe Houtskool als ont-vochtiger

Het is perfect als ont-vochtiger omdat geactiveerd houtskool vocht opneemt. Zo kun je zo'n zakje bijvoorbeeld in je auto leggen als je 's winters veel last hebt condens op de ruiten. Voor je gereedschap is een stukje houtskool geen overbodige luxe. De houtskool neemt het vocht op en zo zal het gereedschap minder roesten.

4. Houtskool als waterzuivering

Zoals misschien al duidelijk is, neemt bamboe houtskool veel dingen op. Je kunt het ook uitstekend gebruiken als waterzuivering als je wat van onze houtskoolsnippers in een theezakje doet. Omdat het losse snippers zijn is dit beter, zo weet je zeker dat je niet onbewust houtskool binnenkrijgt.

5. Tanden bleken met houtskool

Het was een paar jaar geleden helemaal een hype. Iedereen wilde toen ineens zijn tanden poetsen met geactiveerd houtskool. De natuurlijke eigenschappen van houtskool gaven iedereen een stralend witte lach. Onze houtskool zou je dan nog wel even moeten verpulveren tot poeder zodat je deze met een natte tandenborstel kan gebruiken voor je tanden. Je kunt ook speciale houtskool kopen voor je tanden, maar deze bevatten vaak verschillende andere toegevoegde bestanddelen. Deze zijn eigenlijk overbodig, het is dus goed om zeker te zijn dat je echt 100% natuurlijke houtskool hebt.

6. Het reinigen van je huid met houtskool

Vanwege de zuiverende werking van houtskool is het uitermate geschikt om zelf een scrub van te maken. Meng wat kokosolie met houtskool en je hebt al een natuurlijke scrub. Deze kun je gebruiken voor je lichaam en je gezicht.

7. Houtskool in je aquarium

Om je aquarium zuiver te houden en schimmelvrij wordt er vaak een pomp geïnstalleerd. In het filter kun je het houtskool plaatsen, die zal dan zijn werk doen en het aquarium extra schoonhouden.

8. Houtskool in gerechten verwerkt

Je mag nooit te veel houtskool binnenkrijgen, al zie je het steeds meer in hippe shakes of gerechten. Houtskoolsnippers worden wel gebruikt in voedsel om je lichaam te kunnen zuiveren. Het is niet bewezen dat het goed is om houtskool te nuttigen. Houtskool neemt vocht op. Dat betekent dat als je het binnenkrijgt, je veel water moet drinken om het te compenseren. Omdat geactiveerde houtskool ook dehydraterend werkt kan je uitgedroogd raken als je te veel neemt.

Zo zie je maar weer dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Je kunt de geactiveerde houtskool dus voor van alles gebruiken! Na verloop van tijd zal het zijn werking verliezen. Dan is het tijd voor nieuwe houtskool.

"