12x Bamboe Wandbekleding en Wanddecoratie Ideeën

12x Bamboe Wandbekleding en Wanddecoratie Ideeën

Bamboe wandbekleding zorgt voor een unieke sfeer in huis of op het terras. Ook voor het inrichten van winkels en kantoorruimtes is bamboe wanddecoratie een modern en milieubewust alternatief. Bamboe is niet alleen erg duurzaam, het is ook onderhoudsvriendelijk en makkelijk te plaatsen.

Ben je op zoek naar iets origineels om je huis, terras, winkel of kantoor mee in te richten, dan hebben we hier wat leuke voorbeelden op een rijtje gezet om ideeën en inspiratie op te doen. Uiteraard zijn alle getoonde materialen te verkrijgen in onze webshop.

Voor de inrichting van kantoorruimtes en cafetaria's kiezen interieur ontwerpers alsmaar vaker voor milieuvriendelijke materialen. Mede daardoor zijn Moso bamboestokken zeer populair voor het bekleden van wanden en muren. De aantrekkelijke glimmende gele kleur is een natuurlijk kenmerk van deze Chinese bamboesoort.

De gehalveerde bamboe palen kunnen ook gebruikt worden voor het bekleden van wanden (zoals te zien is in bovenstaande foto). Halve bamboe palen zijn licht van gewicht en kunnen makkelijk tegen een muur geschroefd worden.

Zuid Amerikaanse Guadua bamboe palen zorgen dan weer voor een zeer robuuste en dramatische wandbekleding. Deze dikke bamboe palen kunnen los tegen tegen een muur geplaatst worden waarbij twee houten plinten de bamboesstokken van boven en van onder tegen de wand gedrukt houden.

Tonkinstokken hebben een natuurlijke wit gele kleur die prachtig staat tegen een donkergrijze achtergrond zoals te zien in deze badkamer. Tonkin bamboestokken zijn minder gevoelig voor extreme veranderingen in temperatuur en vochtigheid, daarom is het de meest geschikte bamboe voor het bekleden van badkamer wanden.

Bamboematten op rol zijn speciaal ontwikkeld voor het bekleden van muren en wanden. Ze kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden en zijn zeer eenvoudig tegen een muur te schroeven. Deze bamboe rollen zijn 250 breed bij 250 cm hoog en zijn beschikbaar in de donkerbruine en naturel kleur.

Bamboematten zijn makkelijk tegen een muur te bevestigen met schroeven. De interne gegalvaniseerde staaldraden houden de bamboestokken op hun plaats.

Om terrasmuren op te knappen zijn bamboeschermen uitermate geschikt. Dit donkere bamboescherm zorgt meteen voor een tropische en gezellige eethoek op het terras.Zwarte en naturel bamboematten als wandbekleding in huis of op het balkon.

Gespleten bamboematten zijn zeer geschikt om een exotisch decor te creëren. De doorkijk zorgt voor een speels effect in combinatie met de achtergrond en kan zowel in horizontale of verticale richting geplaatst worden.

 

Gespleten bamboematten als wandbekleding in een massagepraktijk, afgewerkt met gehalveerde bamboepalen.

Op zoek naar de geschikte bamboe wandbekleding voor je interieur? Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren voor meer informatie en professioneel advies.

"