8x DIY inspiratie decoratie tak Java

8x DIY inspiratie decoratie tak Java

Door gebruik te maken van natuurlijke elementen kun je meer rust in je interieur brengen. Je ziet veel houten decoratie takken en stokken, maar dat kan natuurlijk ook met bamboe. Als je graag de natuur in je huis haalt, kun je dus gebruik maken onze decoratiestok. We verkopen een decoratie tak van java bamboe. Deze heeft een lichte buiging en loopt taps toe. De nodes zijn gladgeschuurd, dus hij is perfect voor decoratie doeleindes. Er zijn vele manieren om deze decoratiestok te gebruiken. Laat je inspireren in deze blog en neem een kijkje op het Pinterest board. Deze is speciaal voor deze blog samengesteld!

1. Decoratietak voor foto's

Er zijn dus veel manieren om meer natuurlijke elementen in je huis te brengen. Dit kan al heel gemakkelijk door heel simpel de Java decoratiestok door de helft te zagen en deze te gebruiken als basis om foto's aan te hangen. Boor in de uiteindes een gat en haal hier een touwtje doorheen. Je kunt dit bijvoorbeeld mooi doen met ons zwarte palmtouw dat het donkerbruine Java mooi accentueert. Vervolgens maak je om de 10 cm een touwtje vast met een lengte van ongeveer 50 centimeter. Deze laat je gewoon hangen. Hier kun je dan foto's aan vastmaken met een knijpertje. Als je een stapje verder gaat, kun je aan de onderkant de andere helft van de stok vastmaken.

Met foto's
Verlichtingsbalk

 

2. Verlichtingsbalk

Je hebt hem vast al eens voorbij zien komen op onze socials: de bamboestokken met de hangende lampen. Dit is een gemakkelijke en stijlvolle manier van verlichten. Je ziet ze veel met de hangende peertjes, maar met het oog op de kerst is het ook heel leuk om deze met een lichtslinger te omwikkelen. Op Pinterest zagen wij ook mensen waar ze er bakjes met kaarsen aan hadden gehangen. Laat je creativiteit stralen bij deze mooie (eettafel) verlichting.

3. Bamboe Kapstok

De decoratie tak is bijvoorbeeld ook perfect voor: een kapstok! Een mooie plek om je bijzondere kledingstukken te laten zien. Je loopt er met deze bamboestok niet tegen aan dat de hangers steeds vastlopen op de nodes omdat de decoratietak compleet glad is. Er zit echter wel een lichte curve aan het uiteinde, dus we raden wel aan om hem iets korter te zagen. Met een touwtje kun je hem dan zo aan het plafond hangen. De decoratietak kan je eventueel ook allemaal schroefhaakjes geven. Dan kun je curve behouden en heeft je decoratie tak echt een natuurlijke look.

Kapstok van tak

4. Bamboe staande lamp

Oké deze DIY is wel iets lastiger en meer voor de gevorderde klussers onder ons. Misschien heb je wel eens van die hangende staan lampen gezien. Met de lichte buiging zou de decoratiestok Java perfect zijn om deze te maken. Hierbij is het belangrijk dat je de nodes doorboort. Je kunt vervolgens gemakkelijk een snoer door de bamboe halen. Aan de onderkant maak je de bamboe vast op een voetplaatje. Bovenin kun je een losse lampenkap monteren en je bent alweer klaar!

5. Decoratie takken in pot

Het is zeker niet ongewoon om wat decoratietakken in een sierpot te zetten in bijvoorbeeld je woonkamer. Hier kunnen groene elementen bij zitten, of gewoon de stokken zelf. Het geeft kleur en mooie natuurlijke invloeden voor de kamer.

Decoratietak in pot
Kamerafscheiding

6. Kamerscheiding met decoratie tak

Als je nummer 5 nog een stapje verder wilt nemen, kun je ervoor kiezen om een kamerscheiding te maken. Door een langwerpige bak te vullen met steentjes kun je de java bamboe er rechtop inzetten en heb je zo een mooie, natuurlijke kamerafscheiding.

7. Decoratie tak als hanger

Als je de decoratie tak verticaal ophangt, kun je er mooie decoraties aan hangen. Zo kun je er bijvoorbeeld droogbloemen, veertjes of planten aan hangen. Je hoeft je geen zorgen te maken of de stok te dun is voor het gewicht. Bamboe is namelijk een van de sterkste bouwmaterialen in de wereld.

Als hanger

 

Klimstok

8. Bamboe als klimstok

Voor zij die een moestuin hebben is het waarschijnlijk een bekend probleem: stevige stokken voor je klimplanten vinden. Nu wordt dat veel gedaan met tonkin bamboe, maar onze java decoratie stok is er ook uitermate geschikt voor. Je maakt gemakkelijk een klim piramide voor je planten van bamboe. Deze is behalve goed voor het milieu ook nog eens mooi om te zien!

Als je meer inspiratie zoekt of foto's als voorbeeld: neem vooral een kijkje op onze Pinterest! Hopelijk ben je geïnspireerd door deze leuke en gemakkelijke DIY's en heb jij straks ook een mooie Java bamboestok in je interieur!

"