Holland Dahlia Event bij Kasteel Keukenhof

Holland Dahlia Event bij Kasteel Keukenhof

Dit jaar werkt Holland Dahlia Event samen met Clusius College Alkmaar om eindejaarsstudenten van de opleiding Bloem & Design een plek te geven op het corso bij Kasteel Keukenhof. Het thema van dit jaar was Wedding Fairytale. Zo kregen Lucas Veuger (19) en Lucas Beentjes (18) ook de vraag iets te bedenken binnen het thema.

Ze hadden al snel het idee een schommel te maken, maar wilden niet voor een standaard uitwerking gaan. Ze kwamen zo terecht bij onze bamboe schommel. Vanuit school was er geen bamboe beschikbaar, maar wij van Bamboo Import Europe wilde natuurlijk maar al te graag bij helpen. Voorafgaand hebben ze de bamboepalen op maat gezaagd en een frame laten maken door school. Hierdoor konden ze het object snel en makkelijk opzetten bij de opbouwdagen. Het was natuurlijk goed opletten dat het wel veilig zou zijn om op te zitten. Lucas V. en Lucas B. hebben dit opgelost om op het zitgedeelte een groot bloemstuk te maken. De schommel werd voor de zekerheid vastgepind in de grond. Het alles is afgewerkt met horizontale bloembakken, dromerige inbetween gordijnen en manillatouw. De naam van deze kunstzinnige schommel is toepasselijk "Flying High'.

Het Holland Dahlia evenement was van 1 tot 3 september. Je kunt Lucas Veuger volgen op Instagram of kijk voor meer informatie op zijn website.

"