Bamboe Keuken Inspiratie: Kies voor Duurzaam en Modern

Bamboe Keuken Inspiratie: Kies voor Duurzaam en Modern

Winnaars Bamboe Fotowedstrijd Herfst 2018 Reading Bamboe Keuken Inspiratie: Kies voor Duurzaam en Modern 4 minutes Next Winnaars Bamboe Fotowedstrijd Lente 2019

Ga je een keuken renoveren of vervangen, en vind je naast stijl en gemak ook duurzaamheid belangrijk? Overweeg dan een bamboe keuken. Wij geven je graag keuken inspiratie, want met bamboe realiseer je droomkeukens!

Bamboe is een supersterk materiaal dat razendsnel groeit. Bamboestammen groeien - afhankelijk van de soort - gemiddeld 5 tot 100 cm per dag. Al na ongeveer 5 jaar is bamboe klaar voor de oogst; het is dan harder dan eikenhout en sommige soorten tropisch hardhout, die minstens 100 jaar moeten groeien. Uit de bestaande wortels van de 'bamboe boom' groeien vervolgens vanzelf weer nieuwe scheuten. Niet voor niets is deze veelzijdige grondstof sterk in opkomst in verschillende (duurzame) toepassingen. Van superzachte T-shirts, duurzaam toiletpapier en plasticvrije wattenstaafjes en tandenborstels tot ijzersterke planken en palen voor de bouwindustrie… Én voor moderne keukens.

Van plant naar keuken

Uit de (ronde) bamboestammen worden rechte strips gezaagd, die - na bewerking - horizontaal of verticaal verlijmd worden in diverse lagen. Hoe meer lagen, hoe steviger en stabieler het plaatmateriaal. Die verschillende lagen zorgen ook voor een unieke uitstraling van de planken of platen, zowel aan de zichtzijde als aan de zijkanten.

Keuken ideeën: bamboe is makkelijk te matchen

Van de frontjes van de keukenkastjes tot het aanrechtblad: met bamboe krijgt een keuken een elegante, natuurlijke uitstraling. Ga je in het ontwerp all the way, door al het keukenmeubilair uit bamboe te vervaardigen? Of pak je het wat subtieler aan, door verfijnde details van bamboe in het design van een moderne keuken toe te passen? Bamboe is een allemansvriend. Combineer de bruine natureltinten van de bamboe bijvoorbeeld met tijdloos wit, stijlvol zwart, strak rvs, stoere stenen of hippe trendkleuren en pasteltinten.

Een duurzame keuken met bamboe

Voor de echte keukenprins of -prinses is het gebruiksgemak van een nieuwe keuken vanzelfsprekend belangrijk. In moderne keukens is het gebruik van bamboe ideaal; het materiaal is namelijk supersterk én makkelijk schoon te maken. Een bamboe keuken is dus onderhoudsvriendelijk en blijft jarenlang mooi. Écht een duurzame keuken realiseren, voor jezelf of een klant? Combineer bamboe-keukenmeubilair dan met energiezuinige apparatuur (met minimaal energielabel A+).

Geef vorm aan je eigen idee

Heb je een uniek idee of ontwerp voor jouw bamboe droomkeuken, en wil je daar zelf mee aan de slag? Of bouw je keukens in opdracht? Wij helpen je graag om jouw plannen te realiseren. Zo zagen wij bijvoorbeeld ook bamboe op maat. Daar hebben wij het perfecte gereedschap voor in huis, en je hebt er zelf geen omkijken naar. We leveren al onze bamboe interieurplaten onbehandeld, zodat je ze naar smaak kunt afwerken of behandelen. Met onze speciaal ontwikkelde Bamboe Topcoat creëer je een natuurlijke uitstraling, bescherming en afwerking. Liever een donkerdere uitstraling? Dan kan je bamboe ook oliën.

Bamboe in de keuken:

  • Geeft de ruimte een warme, natuurlijke uitstraling;
  • Kan tegen een stootje: het materiaal is sterker dan de meeste houtsoorten;
  • Is milieuvriendelijker dan kunststof;
  • Vergt weinig onderhoud;
  • Combineert goed met andere materialen, voor een eindeloze bron keukeninspiratie.

Met bamboe kan je - als particulier of keukenbouwer - alle kanten op voor een leuk, exclusief en betaalbaar resultaat.

Bamboe in de keuken

Wil je een keuken of eetkamer renoveren of een kleine 'facelift' geven? Dan zijn de bamboe platen van Bamboo Import multi-inzetbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie bamboe planken of schappen voor kookboeken of keukenaccessoires? Een strak nieuw blad voor de eettafel? Een trendy ombouw voor een bar of keukeneiland? Zelfs een moderne vensterbank of kozijnen van bamboe behoren tot de mogelijkheden. Kijk voor meer keuken inspiratie ook eens rond in trendy interieurzaken; daar vind je al volop bamboe-accessoires, zoals voorraadpotten met bamboe deksels, bamboe dienbladen, serveerschalen en bamboe snijplanken voor de ultieme finishing touch.

Bamboe platen van Bamboo Import

Koop je bamboe platen bij Bamboo Import, dan mag je rekenen op materiaal van de hoogste kwaliteit. Wij werken voor keukens met Moso reuzenbamboe uit China. De bamboe platen zijn niet alleen ijzersterk, ze zien er ook geweldig uit. Iedere plaat heeft een unieke tekening, wat zorgt voor een prachtige moderne look. Omdat wij direct inkopen bij de bron en samenwerken met vaste partners kan je steeds rekenen op de beste prijs en kwaliteit.

"