Hoe Bouw je een Bamboe Pergola

Hoe Bouw je een Bamboe Pergola

Denk je erover om dit jaar een bamboe pergola te bouwen voor je tuin of op je terras? Met ons betaalbaar bamboe pergola bouwpakket is dit een fluitje van een cent.

Haal om te beginnen de bamboepalen uit de verpakking en sorteer ze per lengte en diameter. De staanders, dragers en liggers hebben verschillende afmetingen en zijn als volgt ingedeeld...

Elk bamboe pergola bouwpakket van 3 x 4 m bevat:

  • 5x √∏ 5-7 300cm liggers
  • 4x √∏ 8-9 300cm dragers
  • 4x √∏ 8-9 400cm dragers
  • 4x √∏ 9-10 300cm staanders

Stap 1.

Zoek de juiste locatie voor uw bamboe pergola uit en kies bij voorkeur een vlakke vrije ruimte van 4 x 3 meter. Bepaal waar je de bamboe staanders gaat plaatsen en voorzie 3 en 4 meter afstand tussen de staanders (buitenmaat).

Leg twee van de 3 meter lange 9-10 cm diameter bamboe staanders parallel op de grond, en 4 m (buitenmaat) van elkaar. Zorg ervoor dat de dikste kant van de bamboepalen naar beneden wijst, deze zullen de basis vormen van de bamboe pergola en op de grond staan.

Stap 2.

Plaats de 4 m lange 6-8 cm diameter bamboe dragers onder de bamboe staanders die op de grond liggen. Meet vervolgens 12 cm vanaf de top van de staanders en boor een gat van 10 mm door de staander en de drager. Zet de bamboepalen vast met de bijgeleverde M8 x 200 mm bouten.

Herhaal dezelfde stappen voor de andere kant van de pergola en zet de bouten vast. Let er wel op dat je de bouten niet te strak aantrekt om beschadiging van de bamboepalen te vermijden, vast is vast!

Controleer of alle verbindingen stevig zijn vastgemaakt en zet vervolgens de twee zijkanten van de pergola rechtop.

Stap 3.

Nu dat de twee langste zijden van de bamboe pergola rechtop staan kan je de andere 6-8 cm diameter bamboe dragers van 3 m lengte ook gaan vastmaken. Leg de 3 m dragers bovenop de 4 m dragers om de twee zijkanten van de bamboe pergola met elkaar te verbinden. Bevestig de dragers op dezelfde manier zoals beschreven in stap 2.

Na het vastzetten van alle dragers moet de bamboe pergola zelfstandig kunnen blijven staan.

Stap 4.

Leg de 3 m lange bamboe liggers van 3-5 cm diameter bovenop de dragers en zet ze vast met de meegeleverde M8 x 180 mm bouten en moeren. De afstand tussen de liggers is 60 cm (hart op hart). Markeer het eerste boorgat in het midden van de dragers (precies op 2 m) en meet dan twee keer 60 cm naar links en naar rechts. Op deze manier heeft u dus 5 markeringen per drager waar u de 10 mm gaten kan boren.

Stap 5.

Zodra het bamboe pergola bouwpakket in elkaar is gezet kan je er optioneel nog voor kiezen om alle verbinding met zwart palm touw af te knopen om zo de bouten te verbergen. Voor de ultieme tropische ervaring kan je de bamboe pergola afwerken met een prachtig strodak.

NIEUW! Bestel hier onze speciaal ontwikkelde universele bamboe paalhouders voor het verankeren van bamboe pergola's.

 

"