DIY - Zelf bamboe kerstster maken

DIY - Zelf bamboe kerstster maken

Deze koude en natte tijd van het jaar brengen we graag de kerstsfeer in huis. De kerstversiering wordt massaal weer van zolder gehaald. Je kunt ook gemakkelijk zelf kerstversiering maken. Een mooie bamboe kerstster is een echte blikvanger. Maak een kerstster met bamboe in een handomdraai. Afhankelijk van de dikte van de bamboe kun je hem groter of kleiner maken. Met onze dunne tonkin kun je een kerstster maken van circa 50cm, wij gaan echter voor 66cm en gebruiken de mooie decoratiestok Java. Tip: als je 5 stokken koopt, kun je 3 sterren maken en hou je geen bamboe over!

@bambooimport wanneer t slecht weer is, is het perfect on thuis te knutselen! #kerstster #diy #bamboe #kerst ‚ô¨ Let it Snow Let it Snow - Christmas Songs

Benodigdheden

Verder heb je ook een boormachine nodig, meetlint, potlood en schaar. Voor de afwerking raden wij aan gebruik te maken van een schuurpapiertje en de Bamboo Booster olie.


Stap 1. Opmeten & zagen

Om 3 stukken van dezelfde lengte te krijgen, werken we met stokken van 66 cm. Dan haal je namelijk precies 3 stokken uit √©√©n decoratiestok van 2 meter. Je houdt aan het einde dus 1 stok over van 66 cm hier kun je bijvoorbeeld een leuke fotolijst van maken.

Meet om de 66 centimeter af op je stokken. Deze zaag je gemakkelijk door met de Japanse zaag.

Stap 2. Patroon maken

Met een potlood kun je aftekenen waar de gaatjes moeten komen en deze doorboren met de bamboeboor. Je kunt kiezen voor twee verschillende patronen, zie bovenstaande afbeelding. Hierbij speelt diameter van de palen een rol. Bij dikkere palen kun je niet het weefpatroon maken. Het weefpatroon geeft een (vanaf de zijkant gezien) plattere ster. Het standaard oversteek patroon geeft een ster die beter rechtop kan staan.

Stap 3. Palen afwerken

Schuur de gaten kort op en gebruik Bamboo Booster olie met pluisvrije doekjes om de palen te verzorgen. Laat de palen een half uurtje drogen voor je verder gaat met montage.

Stap 4. Monteren

Nu de ster gaten heeft op de juiste plekken, is het tijd voor montage. Haal het palmtouw door twee gaten en knoop deze vast met 1 knoop. Wikkel het touw dan een paar keer om de twee palen en knoop het dan met een dubbele knoop vast. Herhaal dit voor alle punten van de ster. Let op bij het bovenste punt: hier kun je een langer touw over laten. Daar kan je de ster dan mee ophangen. Vervolgens is het van belang om op de kruispunten in de ster een paar keer te omwikkelen met touw. Zo geeft je jouw ster meer vorm mee.

Je bent alweer klaar! Zoals je kunt lezen is deze DIY super makkelijk en snel te maken.

"