Bamboo Import Europe Investeert in Ontwikkelingslanden

Bamboo Import Europe Investeert in Ontwikkelingslanden

Winnaars Bamboe Fotowedstrijd Winter 2017 Reading Bamboo Import Europe Investeert in Ontwikkelingslanden 3 minutes Next Winnaars Bamboe Fotowedstrijd Lente 2017

Wij van Bamboo Import Europe zijn altijd al betrokken met onze leveranciers in Azië en Zuid Amerika. Onze spectaculaire groei van de laatste jaren heeft ertoe geleid dat we steeds meer hebben kunnen investeren in onze vaste buitenlandse partners. Zo zijn we 2 jaar geleden onder meer begonnen met het bouwen van extra opslagruimtes in Indonesië. Omdat we de volledige bouw zelf hebben voorgefinancierd heeft onze vaste leverancier hiervoor geen beroep moeten doen op dure bankleningen.

Bouw van onze loods in Indonesië (2015)
Afgewerkte opslagruimte (2016)

Door onze partners op zulke manier te ondersteunen creëren we gemoedsrust en zekerheid die hun welzijn en welvaart sterk bevorderd. Eerlijke lonen voor werknemers zijn daarbij van cruciaal belang. Wij zien bijvoorbeeld dat er met liefde aan de producten wordt gewerkt wat zich uiteindelijk vertaald in top kwaliteit. Hier kunnen wij en onze klanten immers alleen maar gelukkiger van worden.

Tijdens ons jaarlijks bezoek proberen we dan ook steeds iets speciaals te organiseren voor alle werknemers om hen te bedanken voor het harde werk. We vinden het belangrijk om onze appreciatie uit te drukken tegenover alle mensen die zich dagdagelijks met 100% overgave inzetten om fantastische producten voor ons te maken.

Ook lokale boeren en arbeiders kunnen rekenen op de steun van Bamboo Import Europe. Omdat wij sterk geloven in eerlijke handel worden al onze bamboe materialen direct aangekocht bij kleine lokale boeren. Wij gebruiken dus geen tussenhandelaars waardoor de boeren een meer dan marktconforme prijs krijgen uitbetaald. De positieve impact van deze strategie is meteen zichtbaar. Zo investeren boeren nu zelf in het aanplanten van bamboe omdat dit op termijn winstgevender is dan andere agrarische activiteiten.

Het aanplanten van bamboe heeft ook een heel belangrijk ecologisch aspect. Bamboe groeit razendsnel en produceert gemiddeld 35% meer zuurstof dan gewone bossen. Dit is van cruciaal belang omdat grootschalige ontbossing voor het aanleggen van palmolie plantages tot op heden een enorm probleem blijft in Indonesië. Kleinere boeren hebben meestal geen keuze en ontbossen gronden die al generaties lang in hun bezit zijn ten behoeve van veeteelt of tuinbouw activiteiten. Gelukkig biedt bamboe nu een goed alternatief zowel op economisch als ecologisch gebied!

Bij alles wat Bamboo Import Europe doet gaan we uit van de kracht van de mensen zelf. Voor jezelf kunnen zorgen is immers essentieel voor het opbouwen van een zelfstandig bestaan en de duurzame economische ontwikkeling van een land. Op die manier kunnen mensen zelf bouwen aan hun eigen toekomst én dat van hun land.

Wij zijn super trots dat wij een verschil kunnen maken voor veel mensen in Indonesië. Het is dan ook mooi om te zien dat er een paar honderd gezinnen kunnen leven van onze gezamenlijke investeringen.

"