Woontrends: Fresh Start!

Woontrends: Fresh Start!

Het is mei en we kunnen er niet meer aan ontkomen: de zomer staat voor de deur. Maar wat gebeurt er op gebied van interieurtrends? Na twee jaar COVID-19 laten trends zoals Fresh Start zien dat we toe zijn aan eenvoud en functionaliteit.

Een van de grootste doorlopende trends is oog voor duurzaamheid en natuurlijke elementen. We willen warm en knus, maar met een teint van modern. In die natuurlijke elementen komen veel planten terug. Natuurlijke materialen zoals rotan blijven ook nog even hangen. Natuurlijk zien we dit ook in de bamboe in het interieur. Iets wat voorheen vooral buiten was, mag nu mee naar binnen. Zo zien we bamboe kamerschermen, maar ook muurbekleding steeds populairder worden. Je creëert bovendien je eigen Urban Jungle door het bamboe te gebruiken als plantenbak.

Liefhebbers van de Scandinavische woonstijl kunnen hun ei kwijt in de nieuwe hybride woontrend genaamd Japandi'. Hier combineert de moderne flair van Scandinavisch design met de tijdloze elegantie van een Japanse esthetiek om een stijl te creëren die het beste van twee werelden samenbrengt. In deze woonstijl zal je minder ruwe materialen terugvinden, maar is alles strak afgewerkt. Het oog voor duurzaamheid blijft en bamboeplaatmateriaal past hier dus perfect in thuis. Voor de creatieve onder ons bieden wij een zaagservice aan, de platen worden dan cnc op maat gezaagd. Dit maakt het extra gemakkelijk om zélf je droommeubels in elkaar te zetten.

Een woontrend die voortvloeit uit de huidige pandemie is "Fresh Start'. In Fresh Start is aandacht voor detail en functionaliteit. De kleuren zijn licht en natuurlijk waardoor alles een frisse look krijgt. Met het veelal thuis werken, kijken we naar multifunctionaliteit van ruimtes. Hierdoor krijgen kamerschermen veel aandacht. Verder is er aandacht voor milieu. Dit betekent dat producten die deel uit maken van een circulaire economie meer aandacht krijgen. Recyclen was nog nooit zo belangrijk. Daarom komen natuurlijke materialen en vindingrijkheid sterk naar voren. Onze bamboeproducten passen daar natuurlijk maar al te goed tussen.

De thuiswerkplek maakt vaak deel uit van een grotere ruimte. Dat Fresh Start dé nieuwe woonstijl is zie je aan veel elementen. De witte muren, kamerschermen (die ook nog eens passen binnen de circulaire economie), het kurkbord en bamboe bureau gemaakt van plaatmateriaal. Functionaliteit en duurzaamheid staan duidelijk voorop.

De simpliciteit en het rustgevende kleurthema laat de elegante Japandi stijl mooi tot uiting komen. Hier is de trap afgewerkt met bamboe plaatmateriaal wat het oog voor duurzaamheid wederom benadrukt.
"