Hoe een Bamboe Prieel Bouwen

Hoe een Bamboe Prieel Bouwen

Er is zo veel moois te maken met bamboe. Met een bamboe bouwpakket is ook een bamboe prieel bouwen vrij eenvoudig. Dit specifieke bouwpakket hebben wij helaas niet meer in ons assortiment. Desalniettemin is het wel heel leuk om te zien hoe dat gebouwd wordt. Het bouwpakket bestaat uit 19 onderdelen waaronder 4 geprefabriceerde bamboe hoekstaanders en 4 waterdichte dakdelen gemaakt van gedroogde palmbladeren en bamboe. Alle onderdelen zijn genummerd en voorzien van de bijpassende bouten en moeren. Het opbouwen van dit bamboe prieel neemt ongeveer 2 uurtjes in beslag met 3-4 personen.

Benodigdheden

  • 4 bamboe hoekstaanders van 60 x 60 x 240 cm
  • 2 strodak panelen 460 x 230 cm (waterdicht en afwaterend)
  • 2 strodak panelen 390 x 230 cm (waterdicht en afwaterend)
  • 2 bamboe liggers √ò 11-12 x 300 cm
  • 2 bamboe liggers √ò 11-12 x 370 cm
  • 4 losse strodak hoekdelen van 325 x 45 cm
  • 2 strodaken op stok 150 x 70 cm
  • 1 halfronde bamboepaal √ò 8-10 x 150 cm
  • 2 Ladders
  • 2 Steeksleutels maat 13/14

Stap 1.

Plaats de hoekstaanders 3 en 4 meter uit elkaar (buitenmaat) zodat er een rechthoek ontstaat. Zorg ervoor dat de kant met de uitstekende bouten naar boven staat.

Leg de eerste bamboe dwarsligger op de hoekstaanders. Elk onderdeel is genummerd, zorg er dus voor dat de nummers op de dwarsligger overeen komen met de nummers op de hoekstaanders. Duw vervolgens de bouten die in de hoekstaanders zitten door de gaten in de dwarsligger. Draai de moeren aan maar zet het geheel nog niet volledig vast.

Nu dat het hele frame van het bamboe prieel in elkaar staat kan u de moeren één voor één aandraaien. Let op vast is vast!

Hou er rekening mee dat de bouten in de dwarsliggers zo gepositioneerd staan dat alle haken aan de buitenkant zitten (bovenaan) en de moeren onderaan aan de binnenkant.

Stap 2.

Neem één van de twee breedste dakdelen en leg het over één van de lange dwarsliggers.

Het dakdeel bevat 2 uitstekende bouten die dienen te rusten op de haken van de bamboe dwarsligger. Zet de haken nog niet volledig vast en ondersteun de nok van het dak zodat het volgende dakdeel kan geplaatst worden.

Plaats nu het andere lange dakdeel aan de tegenovergestelde kant op dezelfde wijze als aangegeven.

Eens de onderkant vasthangt in de haken van de dwarsligger kunt u vervolgens de nok vastzetten met bouten. Ook hier zijn de gaten reeds voorgeboord.

Stap 3.

Plaats één van de twee kleinere dakdelen tussen de langere dakdelen. Ook hier zet u het dakdeel vast met behulp van de hoeken aan de dwarsligger.

De punt van het kleinere dakdeel valt precies in de nok van de twee langere dakdelen en zit automatisch vastgeklemd. Het is niet nodig om dit met extra bouten vast te zetten.

Plaats nu het andere driehoek-vormige dakdeel aan de tegenovergestelde kant op dezelfde wijze als aangegeven in de vorige stappen.

Stap 4.

Om het rieten dak van het prieel waterdicht te maken bevestigd u de bijgeleverde stroken over de hoeken van het dak. Dit kan door middel van staaldraad of schroeven.

Als laatste plaatst u de twee bijgeleverde stukjes strodak op de nok van het dak en bevestigd u die met behulp van de meegeleverde half ronde bamboe paal die de nok van het dak afmaakt.

Eventueel kunt u het overhangende stro in de hoeken van het dak ietsje bijknippen zodat alles dezelfde lengte heeft.


Geniet van het eindresultaat, uw luxe bamboe prieel staat!

Met deze unieke bamboe gazebo haalt u een prachtige stukje exotische sfeer en Indonesisch vakmanschap in huis. Het bamboe prieel is gemaakt van de allerbeste materialen en speciaal ontworpen als tropische overkapping voor uw tuin of terras, voor beach clubs, festivals, beurzen en evenementen.

Wij verkopen deze gazebo op het moment niet, maar hebben wel super mooie pergola's voor in uw tuin, of terras, voor beach clubs, festivals, beurzen en evenementen.

"