Bamboe Plaatmateriaal Onderhouden en Beschermen

Bamboe Plaatmateriaal Onderhouden en Beschermen

Bamboe plaatmateriaal is uitermate geschikt om bijvoorbeeld een bureau, tafel of kast van te maken. Onbehandeld plaatmateriaal is echter erg gevoelig voor vlekken wanneer er iets op gemorst wordt. Daarom raden wij altijd aan om gebruik te maken van onze Bamboo Topcoat. Deze satijnglans lak beschermd de bamboe en laat de kleuren stralen. Daarbij geeft het een luxe uitstraling. Het beschermt tegen slijtage, vlekken en verkleuring door de zon.

In deze blog laten we de voordelen zien van de topcoat in een test. We morsten op een behandelde en onbehandelde plaat wat limonade. Zo kun je zien hoe het bamboe behandeld en onbehandeld reageert op het vocht.

Bij de before foto's kun je goed zien hoe de lak de kleur van de plaat optimaliseert.

Het was opvallend dat de limonade op de onbehandelde plaat direct in het bamboe trekt. Bij de behandelde plaat bleef het op het oppervlakte liggen en kon je het gemakkelijk met een doekje of sponsje er af vegen.

Bij het proberen te schoonmaken veeg je vervolgens enkel de limonade meer uit over het plankje en dit leidde tot een gehele verandering in teint, daarbij waren er ook de vlekken ontstaan. De plankjes zijn laten drogen om de na-foto's te maken.

Het laat goed zien hoe de lak functioneert als het gaat om bescherming. Hier is gebruik gemaakt van 3 lagen topcoat. Deze moet je tussen de lagen door circa 16 uur laten drogen. Voor de test is gebruik gemaakt van sample materiaal. Je kunt samples aanvragen van de verschillende platen die wij verkopen. Dit kan helpen als je twijfelt over welke plaat je wilt aanschaffen. Behalve van ons plaatmateriaal hebben wij ook samples van onze balken en vlonderplanken. Het aanvragen van een sample kan via info@bambooimport.com of via onze contactpagina.

We hebben op onze Instagram een video waar je kunt zien hoe de test is uitgevoerd.

"