Underrubrik

Hvad er så godt ved bambus?

Een van de grootste voordelen van bamboe is dat het een snelgroeiende plant is. Bamboe is een grassoort en kan tot 90 cm per dag groeien, sommige soorten bamboe kunnen in slechts drie tot vijf jaar volgroeid zijn. Dit maakt bamboe een hernieuwbare bron, aangezien bamboe steeds opnieuw kan worden geoogst (of beter gezegd: gemaaid) zonder dat er opnieuw moet worden geplant.

Bamboe is ook zeer sterk en duurzaam. Bamboe heeft een hogere druksterkte dan hout, baksteen of beton en een treksterkte die vergelijkbaar is met die van staal. Dit maakt het een geweldig materiaal voor de bouw, vloeren, meubels en andere toepassingen die sterkte en stabiliteit vereisen.

Underrubrik

Fordelene er uendelige!

Brug denne tekst til at dele oplysninger om dit brand med dine kunder. Beskriv et produkt, del meddelelser, eller byd kunderne velkommen til din butik.

Underrubrik

Tidslinje

Vokser meget hurtigt

Skriv indhold om din butik

Underrubrik

Bedre end træ?

Væksthastighed

Parret tekst med et billede for at sætte fokus på dit valgte produkt, din kollektion eller dit blogindlæg. Tilføj oplysninger om tilgængelighed, stil eller giv endda en anmeldelse.

CO2-absorption

Bamboe staat ook bekend om haar vermogen om grote hoeveelheden koolstofdioxide (CO2) uit de atmosfeer te absorberen. Dit maakt het een effectief middel om de effecten van klimaatverandering te verzachten en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Gennemløbstid

Bamboe kan worden gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder bouw, textiel, papierproducten en voedselproducten. De veelzijdigheid is nuttig in vele industrieën en bamboo kan worden verwerkt in verschillende vormen, zoals palen, planken, vezels en meer.

Frigivelse af ilt

Bamboe geeft 40% meer zuurstof af en neem 35% meer CO2 op dan een gelijkwaardige boom. En helpt zo het milieu te verbeteren.

Underrubrik

Indvirkning på naturen

Beskriv den positive indvirkning af bambus på den omgivende natur (jordbund/vand osv.)

Underrubrik

Nyttigt til byggeri

Det handler om trækstyrke og mindre stive måder at bygge på.