• checkmarkWebshop beoordeeld met 4.9/5
  • checkmarkShowroom & Showtuin
  • checkmarkLevering uit voorraad
  • Beoordeeld met 4.9/5
  • Showroom & Showtuin
  • Levering uit voorraad

Webshop beoordeeld met 4.9/5

Showroom & Showtuin

Levering uit voorraad

Afhalen / Showroom?
Bamboo Import Europe
24 / 11 / 2019
[post-views]

Bamboe Terras

Reinigen en Onderhouden

Bamboe is een sterke houtachtige grassoort die ideaal is voor het maken van harde vlonder-en terrasplanken. Een bamboe terras geeft een natuurlijke, rustige uitstraling aan je tuin en kan goed tegen een stootje. Toch kan een bamboe vlonder na verloop van tijd vergrijzen of vies worden. Goed onderhoud én een degelijke aanleg zijn belangrijk om je terras zo mooi mogelijk te houden. Maar hoe pak je dit aan?

Waarom is onderhoud belangrijk?

Bladeren, stuifmeel, vorst, regen of veel zonlicht: het zijn allemaal niet de beste vrienden van je bamboe vlonder. Verschillende weersomstandigheden hebben veel invloed op de uitstraling van de bamboeplanken. Als gevolg hiervan verweren de planken, worden ze vies en krijgen ze mogelijk splinters en scheurtjes. Natuurlijk kun je de oorzaak aanpakken, maar dat is vaak lastig met een vlonder die doorgaans buiten geplaatst wordt.

bamboe terrasplanken onderhoud
1: Nieuw, 2: Na een half jaar, 3: Na anderhalf jaar, 4: Na onderhoud

Nieuwe bamboe vlonder

bamboe vlonderplanken nano geribbeld en glad
Bamboe Terras Reinigen en Onderhouden 8

Een degelijke aanleg van je vlonder is van belang om een vlonder mooi te houden. Daarbij is de keuze voor de juiste soort vlonderplanken erg belangrijk. De Bamboo Import NANO en THERMO vlonderplanken zijn de ideale keuze voor de aanleg van een terras of vlonder. De planken zijn gemaakt van gecomprimeerde bamboevezels met een speciaal, gepatenteerd behandelingsproces. Dit maakt ze de sterkste, hardste en meest duurzame vlonder op de markt.

Onze bamboe vlonderplanken zijn voorgeolied en zijn zeer duurzaam: zo is minimaal 25 jaar in contact met de grond, geen probleem. Bovendien ondervinden de bamboe vlonders door hun speciaal behandelingsproces geen schade als gevolg van rot, bederf, schimmel of insecten. Bij beide planken kan je kiezen voor de geribbelde of gladde zijde van de plank. Kies je voor de gladde kant? Dan zal mogelijke vervorming als gevolg van weersinvloeden echter iets duidelijker zichtbaar zijn.

Bamboe vlonder behandelen

Ook bij THERMO en NANO bamboe vlonderplanken zal er, net als bij alle tropische hardhoutsoorten, sprake zijn van een vergrijsde kleur en vervaging van de typische bamboe structuur. Het is daarom nodig om minimaal één keer per jaar de planken te behandelen met een buitenolie. Speciaal daarvoor ontwikkelden wij de Bamboe Shield buiten-olie.

Exterior Bamboo Shield olie is bruikbaar voor zowel de basisbehandeling als het onderhoud van nieuwe én reeds geoliede bamboeplanken. Met de olie haal je de natuurlijke kleur en bamboenerf terug naar boven. Bovendien zorgt het voor een sterk water- en vuilwerend oppervlak, UV-bescherming en vertraagt het de vorming van schimmels en algen. Heb je al langer een bamboe vlonder in je tuin? Dan kun je de buiten-olie ook gebruiken om het terras op te frissen en de originele kleur van de bamboe terug te brengen.

Bamboe terras reinigen

Naast het behandelen, is het reinigen van je bamboe vlonder of -terras ook altijd een goed idee. Houd de vlonder schoon door alle bladeren en ander los vuil met de bezem weg te vegen. Splinters en ruwheid kan je beperken door de terrasplanken schoon te maken met een speciale silicium carbid bezem of een machine met silicium carbid schrijf.

Daarnaast is het reinigen van je terras ook aan te raden voor een goed behoud van je vlonder. Dit doe je door warm water over de planken te spoelen, samen met een mild afwasmiddel. Zo haal je, met een niet-metalen, stijve borstel, gemakkelijk al het vuil van de planken. Spoel dit weer af met ruime hoeveelheden water. Laat vervolgens de planken drogen. Zijn de planken écht droog? Dan breng je een laag Bamboe Shield aan om de kleur terug in zijn natuurlijke staat te brengen. Dit doe je alleen als het droog is: zowel de vlonders moeten droog zijn, maar ook het weer. Na behandeling met de olie, mag er minimaal 48 uur geen regen op vallen.

ideal-logo
512px-Klarna_Payment_BadgeBetaal logo paypalApple betaal kaart

Bringing The Quality of Bamboo To Europe

Openingstijden
Ma-Vr: 08:00-17:30   Za: 09:00-15:00

klik hier voor de openingstijden op feestdagen
Compenseer CO2 met Bamboo Credits
Algemene voorwaarden | Privacy- en Cookieverklaring
Copyright © 2012 – 2022
chevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram