• checkmarkWebshop beoordeeld met 4.9/5
  • checkmarkShowroom & Showtuin
  • checkmarkLevering uit voorraad
  • Beoordeeld met 4.9/5
  • Showroom & Showtuin
  • Levering uit voorraad

Webshop beoordeeld met 4.9/5

Showroom & Showtuin

Levering uit voorraad

Afhalen / Showroom?
Stéphane
15 / 09 / 2014
[post-views]

Bamboe Gevelbekleding

voor Parkeergarage in Den Haag

Bamboo Import heeft in samenwerking met Ballast Nedam Parking eerder dit jaar de opdracht gekregen om de bamboe gevelbekleding aan te leveren voor de nieuwe parkeergarage in Den Haag. Het unieke ontwerp is gerealiseerd door Moke Architecten uit Amsterdam.

De allereerste bamboe parkeergarage van Nederland staat in de wijk Laakhaven, Den Haag.

Voor de eerste keer in de geschiedenis zijn bamboestammen gebruikt voor het bekleden van een parkeergarage in de Benelux. Door het gebruik van bamboepalen is dit project milieuvriendelijk, duurzaam en innovatief.

Bamboe is een gigantische grassoort en tevens de snelst groeiende plant ter wereld. Bamboe plantages kunnen jaarlijks selectief geoogst worden zonder ze opnieuw te moeten aanplanten, daarom is bamboe een fantastisch en duurzaam alternatief voor bv tropisch hardhout.

Hoewel er wereldwijd meer dan 1575 bamboesoorten bestaan, is er maar één soort reuzenbamboe die wij gebruiken voor constructieve doeleinden: Guadua angustifolia. Guadua bamboe is een tropische, Zuid Amerikaanse bamboesoort, waarvan de vezels een hogere treksterkte hebben dan mild staal (vandaar ook de bijnaam "plantaardig staal" of "sterkste bamboesoort ter wereld"). Onze guadua bamboepalen worden speciaal gekapt en behandeld zodat ze voldoen aan de de strengste kwaliteitseisen.

1207 20131202 baksteen v2 s
Bamboe Gevelbekleding voor Parkeergarage in Den Haag 10

Het gebruik van bamboepalen in moderne Europese architectuur is tot op heden nog zeer beperkt, mede doordat onze bouwregelgeving hiervoor nog niet is voorzien. Ook zijn de mechanische eigenschappen van bamboe onvoldoende gekend, dit in tegenstelling tot vele Aziatische and Zuid Amerikaanse landen waar bamboe wel veel wordt gebruikt. Zo wonen er wereldwijd 1 miljard mensen in huizen die gemaakt zijn van bamboe.

Een eigenschap van bamboe is dat de palen hol zijn vanbinnen. Dit zorgt ervoor dat het verbinden van bamboe niet evident is. Om de installatie van de bamboepalen te vergemakkelijken heeft Bamboo Import speciale RVS klemmen ontwikkeld die reeds gemonteerd op de bamboepalen werden aangeleverd.

De eerste fase van de bamboe parkeergarage in Den Haag telt 2 etages waarvoor we 2,37 km Guadua bamboepalen hebben aangeleverd. In een tweede fase komen er nog 5 verdiepingen bij wat in totaal parkeergelegenheid biedt voor zo'n 250 wagens.

ideal-logo
512px-Klarna_Payment_BadgeBetaal logo paypalApple betaal kaart

Bringing The Quality of Bamboo To Europe

Openingstijden
Ma-Vr: 08:00-17:30   Za: 09:00-15:00

klik hier voor de openingstijden op feestdagen
Compenseer CO2 met Bamboo Credits
Algemene voorwaarden | Privacy- en Cookieverklaring
Copyright © 2012 – 2022
chevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram