• checkmarkWebshop beoordeeld met 4.9/5
  • checkmarkShowroom & Showtuin
  • checkmarkLevering uit voorraad
  • Beoordeeld met 4.9/5
  • Showroom & Showtuin
  • Levering uit voorraad

Webshop beoordeeld met 4.9/5

Showroom & Showtuin

Levering uit voorraad

Afhalen / Showroom?
Bamboo Credits Logo website

Bamboo credits

Compenseer je CO2 met
BAMBOO CREDITS

VOOR MENS EN PLANEET
Met Bamboo Credits compenseer je niet alleen je CO2. Je steunt ook de lokale bevolking en het in stand houden van de flora en fauna! Niemand ontkomt eraan, iedereen veroorzaakt CO2-uitstoot. Wie een verschil wilt maken, moet CO2 compenseren.

Compenseer mijn co2

Compenseren met bamboo credits

CO2-compensatie wordt gangbaar uitgedrukt in credits. 
Met een credit koop je een stukje reductie van CO2 uitstoot. 

Bij Bamboo Credits koop je CO2 compensatie per m2 en die m2 staat voor 105,5 kg CO2-reductie. Zo heb je altijd vrije keuze over hoeveel CO2 je wilt compenseren. 

Op de m2 laten wij bamboe groeien. Op die manier compenseer jij je CO2-uitstoot. Daarnaast draag je bij aan positieve leefomstandigheden voor de lokale bevolking en de flora en fauna van het gebied.
10000

tot nu toe aangeplant

compenseren met bamboe

Kan ik mijn CO2 compenseren?
Als je bewust een verschil wil maken, is het goed om te kijken naar CO2-compensatie. Bij CO2 compensatie kan het gaan om het behouden van een (stuk) bos. Je kunt ook je CO2 compenseren door mee te doen aan een project om bomen aan te planten.

In beide gevallen verzeker je natuurbehoud en omdat je daarmee CO2 reduceert, compenseert dat voor de CO2 die je zelf uitstoot. Bij Bamboo Import Europe kan je ook je CO2 compenseren, maar dan met bamboe in plaats van bomen.
Maar ook met een bos. In dit geval een bamboebos.

CO2 Plantage Colombia
*Over 5 jaar staat hier een bamboebos.
CO2 compensatie met bamboe
Door het gebruik van bamboe wordt het broeikaseffect en de klimaatverandering sterk gereduceerd.
Dit komt door de hoge groeisnelheid en fotosynthese. 

Met fotosynthese haalt bamboe CO2 uit de lucht en laat zuurstof vrij. Bamboe produceert dan ook zo’n 40% meer zuurstof dan hout en neemt tot 35% meer CO2 op dan hout. Dat maakt bamboe beter voor CO2-compensatie dan hout.
Waarom Bamboo Credits?
In landen rond de evenaar is het vaak lastig om goede inkomsten te krijgen. Dit is voor lokale boeren vaak wel te verkrijgen door mee te werken aan de ontbossing voor het verkrijgen van (hard)hout. Het merendeel van de gekapte stukken regenwoud wordt helaas daarna niet opnieuw aangeplant.

Vele tropische regenwouden worden vervangen door commerciële gewassen, zoals soja en palmolie. De bossen gaan dus verloren. Dit is ook slecht voor de biodiversiteit en vernietigt de lokale flora en fauna. Door bamboe te planten kunnen we ontbossing voorkomen en de lokale boeren een inkomen geven.


Bamboe voor de flora & fauna
Wij werken nauw samen met lokale boeren. Door op deze wijze CO2-uitstoot te compenseren is beter voor de flora, fauna en de lokale bevolking van het gebied. De boeren krijgen een duurzame bron van inkomsten en bamboe is een belangrijk onderdeel van vele biodiverse ecosystemen. Er zijn wereldwijd verschillende dieren die bamboe gebruiken voor voedsel en beschutting. Een bekend voorbeeld is de reuzenpanda (uit China), maar ook de rode panda (China), berggorilla (Oeganda), halfmaki’s (Madagaskar), balemeerkat (Ethiopië) en roest winterkoninkjes(Zuid-Amerika). Naast deze dieren zijn er vele andere dieren die baat hebben bij bamboe. Het planten van bamboe kan snel voorzien in de juiste omstandigheden voor deze diersoorten.


Duurzaamheid hout versus bamboe
Er zijn 1.500 verschillende bamboe soorten waarvan er 50 geschikt zijn als constructief bouwmateriaal. Bamboe is een grassoort (de Gramineae) en kan binnen een half jaar tot wel 30 meter hoog groeien. Bamboe heeft een omlooptijd tot volledige uitgroei van slechts zeven jaar, bij houtsoorten is dat 30 jaar of langer. Bamboe heeft hardhout eigenschappen, maar groeit dus veel sneller dan hardhout. Daarbij produceert bamboe zo’n 40% meer zuurstof dan bomen.

Uit bamboebossen worden alleen de volwassen bamboestammen geoogst. De overige stammen krijgen de tijd om door te groeien totdat ze ook volwassen zijn. Bij het oogsten wordt er rekening gehouden met de nieuwe aangroei. Bamboe hoeft dus niet opnieuw geplant te worden. Eigenlijk is de kap van bamboe vergelijkbaar met grasmaaien. Het worstelsysteem is het belangrijkst en door de kap (het “maaien”) krijgen de jonge bamboescheuten juist het benodigde zonlicht om te groeien. Verder sterft bamboe zelf na 9 tot 13 jaar af. Door de bamboe te kappen, voorkomen we dat de bamboe afsterft en de CO2 weer vrijkomt. Door te kappen slaan we dus eigenlijk voor langere tijd de CO2 op en kunnen we dus extra CO2 compenseren.

Bamboe voor bodemverbetering
Bamboe reguleert de niveaus van rivieren en beken en heeft weinig besproeiing nodig om te groeien. Bamboe slaat namelijk in haar stam water op in de verschillende compartimenten. Bamboe is ook zeer geschikt voor het tegengaan van bodemaantasting. Niet alleen ter vermindering van aardverschuivingen en erosie, maar bamboe kan ook groeien op grond waar metalen in zitten. Hier is Moso bamboe bij uitstek het beste in. Moso kan groeien op gebieden waar veel grondvervuiling is. Het zuiverende effect van de bamboewortels zal dan op den duur de grond weer herstellen.


CO2 compensatie met bamboe

1m²

Met deze bijdrage planten wij 1m2 bamboe en compenseer jij 105,5 kilo CO2.
€5
eenmalig
COMPENSEER 105KG CO2

Compenseer 1 maand!

Compenseer de volledige uitstoot van jouw maandactiviteiten en plant 7m2 bamboe. 
*Gemiddelde West-Europeaan
€35
éénmalig 7m²
COMPENSEER EEN MAAND UITSTOOT

10m²

Met deze bijdrage planten wij 10m2 bamboe en compenseer jij 1055 kilo CO2.
€50
eenmalig
COMPENSEER 1055KG CO2

CO2 calculator

Bereken de CO2 compensatie
In onderstaande tabel kan je berekenen hoe je jouw CO2-uitstoot kan compenseren met de bamboe. Met de verschillende berekeningen kan je zien hoeveel m2 aan Bamboo Credits je moet kopen om je gewenste CO2 te compenseren!
OPEN DE CALCULATOR

waarom compenseren met bamboo credits

Met Bamboo Credits help jij ons om bamboe aan te planten in gebieden met veel ontbossing. We geven boeren een eerlijke prijs om dit te doen, waardoor hier geen andere milieubelastende gewassen geplant worden. We hebben onlangs de eerste hectare grond voorbereid, het is zelfs mogelijk om deze locatie te bezoeken.  

Benieuwd naar de cijfers? Hiernaast vind je het door Greenhouse opgestelde rapport waarin de berekeningen van compensatie staan. De komende periode zullen we dit op meerdere plekken in de wereld gaan faciliteren. Zo maken we de wereld, samen met jou, weer een stukje schoner en beter.

DOWNLOAD HET LCA RAPPORT

Hier kan je ook het rapport downloaden op basis waarvan wij de CO2-reductie hebben berekend. Tevens kan je hier het certificaat van onze aanplant in Colombia bekijken.
DOWNLOAD RAPPORT

ons bamboo credits certificaat

Bamboo Credits certificate

de aangekochte hectare

Op deze plek hebben we deze hectare aangekocht.

Neem contact op

Voor al jouw vragen en opmerkingen
ideal-logo
512px-Klarna_Payment_BadgeBetaal logo paypalApple betaal kaart

Bringing The Quality of Bamboo To Europe

Openingstijden
Ma-Vr: 08:00-17:30   Za: 09:00-15:00

klik hier voor de openingstijden op feestdagen
Compenseer CO2 met Bamboo Credits
Algemene voorwaarden | Privacy- en Cookieverklaring
Copyright © 2012 – 2022
chevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram